2019-08-24 738 views
幾個月之前 ,東哥點心開張不久時, 幫襯佢嘅點心覺得唔錯。 幾個月後再次幫襯,已經面目全非🤦🤦能回到以前的“東哥點心”嗎?? 真懷念剛開張時候的鮮蝦菜苗餃😭😭😭。今次全部都係嗌外賣返屋企食,陳村粉蒸排骨鮮蝦菜苗餃蜜汁叉燒腸章魚肉餅飯章魚肉餅飯 , 肉餅部分非常肥膩, 所謂的肉餅大部分係肥油, 嚴格啲嚟講可能係八成都係肥油 , 食落滿口都係油。飯嘅 質量亦都大大下降, 又從前香軟煙韌嘅白飯, 變成爽口硬身的白飯😑😑😑鮮蝦菜苗餃, 已不是從前那麼皮薄餡靚,晶瑩剔透。 現在外皮變得厚了很多 。陳村粉蒸排骨, 排骨部分還可以,份量都ok ,味道也ok。 但重點陳村粉, 蒸到胡爛不堪😱😱😳, 而且口感鬆散, 非常油膩。腸粉正常, 味道也ok。 質感比起剛開張嘅時候改善了不少。

今次全部都係嗌外賣返屋企食,
陳村粉蒸排骨
鮮蝦菜苗餃
蜜汁叉燒腸
章魚肉餅飯

腸粉正常, 味道也ok。 質感比起剛開張嘅時候改善了不少。