2021-11-28 787 views
本身住係東涌都唔太留意到依間韓國餐廳(因為要走到纜車站旁邊ge公園入面)偶然食過一次佢ge下午茶咁就入左韓食ge其中一間名單尤其係中午去D陽光直射入間餐廳個feel幾好,第一次無影過相今次見個menu 轉左新隨便更新下。首先韓國伯伯(個feel好似魷x遊戲個01咁)係入面但好似都識聽廣東話~其他啊姨都幾友善入到去都有唔少人,上次叫左羊肉湯麵(唔鐘意騷ge友朋仔最好唔好試),今次叫左係海鮮湯麵有兩款隨機前菜,個伯伯重好貼心咁俾個碗仔我放青口殼,碗湯麵係幾足料ge湯底同麵都俾都我韓國ge味道再望埋個環境有種好舒適ge感覺。可能太過舒適令到我聯想到夜晚係到食飯一定會有人飲醉酒然後打架ge感覺,隨便講埋間餐廳燒烤ge環境都幾match。總括黎講間餐廳吸引我ge有三點:韓國伯伯、湯麵口感同係湯底
咁就入左韓食ge其中一間名單

首先韓國伯伯(個feel好似魷x遊戲個01咁
)係入面但好似都識聽廣東話~其他啊姨都幾友善
,隨便講埋間餐廳燒烤ge環境都幾match。
總括黎講間餐廳吸引我ge有三點:韓國伯伯、湯麵口感同係湯底