2018-11-24
終於等到識飲識食既朋友帶我食好野, 去到餐廳發現真係好靚, 酒吧音樂唔太嘈, 可以傾到計同relax.睇返個menu就樣樣都好想食。 朋友強調好新鮮, 好多樣佢都食過又好食。 難得8點前嗌野食全單8折。 我地開痕turbo食lu海鮮拼盤$263 + 6隻生蠔$54龍蝦, 生蠔, 大蝦, 青口, 翡翠螺, 同鮑魚。 螺肉彈口爽脆, 龍蝦同大蝦厚肉新鮮, 生蠔微咸帶甘甜。 加上特製醬汁, 個個食到吮晒手指。 咖喱蟹肉醬伴蒜容法包 $71法包加左蒜容醬, 焗到半脆香口。 蟹肉好夾惹味既咖哩醬, 香噴噴, 是個美味既開胃小食。極上12安士炭燒安格斯牛仔骨 $127用炭火燒過既牛仔骨特別香嫰多汁, 又有牛排既嚼勁, 又有足夠既脂肪入口即化。 伴上鬆化既薯仔正。 加d粗鹽令牛香更濃。 火焰西班牙黑毛豬鞍扒 $127蘋果和黑毛豬鞍好match, 蘋果味加上豬鞍肉令味道更有層次, 蘋果中和左豬肉既肥膩, 回味無窮。 狂野摩天輪 $109呢個係mini club既check point. 大大個摩天輪上有炸帶子(右上), 炸蠔(左上), 蝦春卷(中), 紫薯(右下)同炸蝦(左下)。 脆脆既炸蠔咬落去蠔汁
海鮮拼盤$263 + 6隻生蠔$54
咖喱蟹肉醬伴蒜容法包 $71
極上12安士炭燒安格斯牛仔骨 $127
火焰西班牙黑毛豬鞍扒 $127
狂野摩天輪 $109
呢個係mini club既check point. 大大個摩天輪上有炸帶子(右上), 炸蠔(左上), 蝦春卷(中), 紫薯(右下)同炸蝦(左下)。 脆脆既炸蠔咬落去蠔汁四溢超正。 帶子係厚肉新鮮好正, 蝦春卷個外型好得意又好食, 紫薯好甜。 呢個現場好多人都有點。
韓式醬燒安格斯牛柳粒 $87
一口牛柳粒好嫩口, 廚師煮到外脆內軟, 加上紫菜和韓式醬風味十足。
Honey bee $95
造型好得意好靚, 飲落潤喉舒服, 仲可以自己加糖漿。 附送迷你waffle加用朱古力製成既小蜜蜂。 好啲式, 睇得又飲得。
Einstein glass $95
好似係實驗室拎出黎既燒杯, 仔細一睇原來有d細波波係杯內, 浮係藍色酒精內好靚。
最後一個checkpoint - The Love of Eiffel $218
3層巴黎鐵塔上放置左好多甜品 。 呢個拎黎示愛同求婚一流, 因為有個朱古力刻住I love u .男士亦可將求婚戒指放係其中一款甜品上, 等個女仔發現。 求婚其實好簡單
今晚盡興而歸, 多得朋友無私既推薦。
場內有客人打爛左野, 侍應快而準地清哂所有玻璃, 仲用電筒照清楚有冇玻璃碎。 第一次覺得個加一服務費咁抵俾