2018-12-10
今日放假,朋友係銅鑼灣返工,惟有辛苦啲,就佢地方食飯,哈哈。地方唔難搵,地鐵站對面就係,一出lift已經係餐廳。安排左張見到街景嘅枱俾我哋,可以望到出邊嘅馬路行人。餐廳有個巨型的粉紅色倒巴黎鐵塔,影相實在不錯,佈置都以粉色為主,但又唔會太少女,相信男仔都可以接受。西班牙黑毛豬火腿伴芝士。24個月黑毛豬火腿慢慢喺口中溶化,油脂甘香味揮散不去,配埋芝士及沙律菜,帶出另一種口感,作為前菜實在不錯。極上12安士炭燒安格斯牛仔骨。牛肉含豐富鐵質,女士食可以補身。食落淡淡都係肉,牛肉味10分濃郁,肉身軟腍,雖然睇佢兩舊細細件,但係食落份量都唔少。軟殼蟹配法式紅醬意粉。純粹見到個圖有大大隻蟹,好吸睛,所以叫黎試吓😍食落酸酸甜甜,軟殼蟹脆脆地,成隻上枱,真的很霸氣。雙層芝士海鮮薄餅。好多蜆肉同帶子,薄餅要趁熱食,趁d芝士仲未凝固,連埋海鮮大啖食先正。最後梗係唔少得個甜品,本身冇諗住食,不過見隔離枱叫咗好靚,都忍唔住試吓。粉紅色鐵塔放滿了各式的甜點,上枱時,侍應會幫我地加啲乾冰製造煙霧,好夢幻,影左唔少相。朱古力印住I love you,同男朋友食一定冧爆。另外我哋仲叫咗兩杯野飲。what the du
另外我哋仲叫咗兩杯野飲。what the duck 好可愛,仲可以落爆炸糖增加口感。不過比較喜歡honey bee, 帶pineapple and peach味,沙冰底不錯。