2023-06-20
🏮巷子日式拉麵 經過紅磡啟岸巷子 俾呢間店鋪嘅一排燈籠吸引住 舖頭以淺木色裝修 好舒服 舖頭面積都幾大 有卡位及吧枱設計😌 今次想食拉麵🍜 佢嘅拉麵可以套餐或者單點都得😉 我哋叫咗 黑虎拉麵$88 鳴虎拉麵套餐$128肉水餃🥟 洛神花茶 黑虎拉麵 係博多黑蒜油湯底鳴虎拉麵 係日本魚乾豬骨湯底 兩個湯底都非常濃郁 有兩大塊厚切嘅叉燒 仲有海帶絲及溫泉蛋 糖心溫泉蛋好正 拉麵爽口彈牙👍😋 水餃皮煎到焦香 餡料飽滿😋 食完拉麵 飲番杯洛神花茶 令口氣清新爽 好舒服😄 下次想試吓佢嘅壽喜燒同埋定食😄 🎈鳴虎 (馬頭圍道)土瓜灣馬頭圍道63號啟岸地下6-9號舖 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #香港美食 #香港必食 #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #meimei #852food #852foodie
🏮巷子日式拉麵
鳴虎拉麵 係日本魚乾豬骨湯底
水餃皮煎到焦香 餡料飽滿😋
食完拉麵 飲番杯洛神花茶 令口氣清新爽 好舒服😄
下次想試吓佢嘅壽喜燒同埋定食😄
🎈鳴虎 (馬頭圍道)
土瓜灣馬頭圍道63號啟岸地下6-9號舖