2023-07-31 118 views
相關食物:紅油口水雞(半隻)$118,煲仔酸菜魚(龍脷柳)$158我本身係無辣不歡嘅人,但唔算好食得辣,一般會叫小辣,今次試吓呢間鰂魚涌川菜小店首先,佢個位置真係好難搵,我喺附近兜咗起碼15分鐘先搵到,間店細細地,本身想試佢個煲仔臘味飯,但原來係季節限定,所以最後試咗個煲仔酸菜魚同口水雞,全部叫小辣個煲仔酸菜魚最特別之處係佢用煲仔去煮個酸菜魚,第一次咁樣食法,送到上枱時仲熱辣辣,對於鍾意打卡嘅人嚟講應該係一流,味道就冇話因為用煲仔煮有啲咩唔同,都係gimmick嘢,至於味道,我覺得無出面食嗰啲咁濃,特別係因為我哋個口水雞嚟先講一講個口水雞,呢個雖然我哋叫咗小辣,但我個人覺得係偏辣嘅,味道亦比酸菜魚濃,鍾意食辣啲同濃味嘅人應該鍾意呢個多啲,佢個雞唔屬於啖啖肉嗰種,係細細舊加骨感嘅雞,我哋當日冇叫飯,但相信因為佢比較濃味,所以如果送飯應該係唔錯嘅選擇我覺得如果對川菜有興趣,咁啱經過或者喺附近做嘢的話係可以試一試,順帶一提,雖然佢餐牌上嘅啤酒有好幾種,但當晚佢剩係得青島,鍾意叫啤酒嘅人可以留意返

我本身係無辣不歡嘅人
,但唔算好食得辣,一般會叫小辣,今次試吓呢間鰂魚涌川菜小店

煲仔酸菜魚
紅油口水雞