2020-11-05
2020年11月4日星期三今日收工經過青衣城順便食晚飯,好耐無食過刺身同壽司,所以上左去元氣食,17:45上到去已經Full左,原來今日係會員感謝日有八折(每月第一個星期三(1月及7月則為第二個星期三)),等左十分鐘左右就入得,用QR CODE點左三文魚刺身、赤海蝦刺身、油甘魚壽司等同一啲熱食、炸物,第一樣黎到係油甘魚壽司,睇落好靚仔,幾好味,跟住到三文魚腩壽司,正常味道,然後啲炸物熱食都黎埋,都好味道炸物夠外脆內軟。食完跟住一路等,三文魚終於出現,其中一碟黎到一望落去都覺得唔係好新鮮(聞過無變味),外表濕潤有輕微出水,脂肪條紋好容易斷開,夾起身食果時件三文魚係空中解體,勁,而且肉質無乜咬口,另一碟就無咁嚴重,正常少少。可能今日生意好,外賣係咁出,都無停過,連我鐘意食既赤海蝦刺身都漏左單,落單半個鐘都未見影,問左樓面幫我跟,無耐就拎左過黎,無坐火車🚄,又係一望落去同三文魚差唔多,都有同樣問題,但聞過又係無變味,算數照食,咬落又係無乜口感,有一隻蝦尾位置條腸仲未去得乾淨,好唔掂。今日整體覺得熱食唔錯,但三文魚同赤海蝦刺身完全唔得❌,同以前比差好遠,10分滿分得2分,返到屋企個肚仲有啲唔舒
今日整體覺得熱食唔錯,但三文魚同赤海蝦刺身完全唔得❌,同以前比差好遠,10分滿分得2分,返到屋企個肚仲有啲唔舒服。