2014-12-12
之前係facebook見到有個聖誕節紅日兩日限定既布丁狗3層tea set就開始留意下呢間店早幾日番工經過望到呢排都有3款期間限定既布丁狗食物應該係配合商場係布丁狗主題聖誕展覽既活動今日就去左試下 見間店11點開就決定11點去到因為見menu寫住每日限定30份售完即止店未開之前 都有另外2pair人係度等緊開店結果11點3先開始售賣期間限定由於menu上3款飲品都係咖啡 我唔飲咖啡就點左杯熱朱古力男朋友點左杯凍cuppuccino點完餐比左錢就拎個牌坐低等 跟住店員黎左鋪枱氈張枱氈係成張布丁狗 好可愛XD 紙質好靚 男朋友話咁樣又可以收貴D(X熱朱古力凍cappuccino兩款都唔係期間限定menu上既飲品 所以無布丁狗圖案如果點期間限定咖啡先會有布丁狗圖案係面我同男朋友都覺得飲品味道唔錯 幾好飲然後上左個tiramisu 以個食品擺放黎睇好似有d空虛= =因為碟上只係一個tiramisu 3舊CREAM 少許雜果同埋2片朱古力但布丁狗tiramisu樣得確好可愛XD食落tiramisu味道非常好 好重雞蛋味 有D似燉蛋FEEL 好鬆化下面三份一係咖啡味 我都係覺得上面三分之二好食好多
就開始留意下呢間店
店未開之前 都有另外2pair人係度等緊開店
結果11點3先開始售賣期間限定
由於menu上3款飲品都係咖啡 我唔飲咖啡就點左杯熱朱古力
男朋友點左杯凍cuppuccino
點完餐比左錢就拎個牌坐低等 跟住店員黎左鋪枱氈 張枱氈係成張布丁狗 好可愛XD 紙質好靚 男朋友話咁樣又可以收貴D(X
兩款都唔係期間限定menu上既飲品 所以無布丁狗圖案
如果點期間限定咖啡先會有布丁狗圖案係面
我同男朋友都覺得飲品味道唔錯 幾好飲
但布丁狗tiramisu樣得確好可愛XD
下面三份一係咖啡味 我都係覺得上面三分之二好食好多XD
雪糕相當好味 然後熱香餅很一般= = 好乾身 無咩味
如果主菜係雪餅可能會更好(?)
另外一款主題限定係沙律 因為我同男朋友都唔食沙律就無點
見到隔離有人點 就係面包上面有布丁狗圖樣 同埋有隻布丁狗旗仔插係上面
如果以食物質素而言 我覺得我未必會再黎= =
亮點純粹係因為布丁狗主題限定