2022-04-18
📍紅豆烘焙 (旺角) 嘉多利大家就聽得多啦,但係原來位於旺角朗豪坊附近既紅豆烘焙一樣都有得賣布丁麵包🍮🍞!唔同既係紅豆烘焙會有三款口味選擇,分別係原味、焦糖味、同朱古力味。布丁麵包既出爐時間係每日下午三點鐘‼️,大家記得要mark實時間啦,因為都好多人等架~𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️原味❤️🔥 - 法式布丁麵包 ($15)三款既賣相都好吸引😍,當中我最鐘意既就係原味!布丁好軟滑,中間部分仲好流心添🤤!佢既蛋味同牛奶味都好香,食落有啲似食緊焦糖燉蛋既感覺~ 麵包咬落煙煙韌韌咁,不過可惜麵包外皮就較厚身左啲。🌟見到好多人都話氣炸左會更加好食,下次會再試下加熱食同凍食~▪️焦糖味 - 法式布丁麵包 ($18)焦糖味我就唔太建議大家試既,因為我覺得冇咩特別~ 🍮布丁既面層會多左一塊焦糖脆片,但係塊焦糖係同布丁分離既,只係會有少少焦糖汁會滲入麵包到,而且味道有少少太過甜。🤨整體黎講佢就似係原味再加塊焦糖,如果大家唔太特別鐘意食甜既話都係揀返原味好啲~▪️朱古力味 - 法式布丁麵包 ($18)🍫朱古力味既布丁同樣咁滑溜!! 味道方面朱古力味好濃郁好突出,會蓋過哂布丁既蛋味。佢既味道偏甜,😣食哂成個會
𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️原味❤️🔥 - 法式布丁麵包 ($15)
▪️焦糖味 - 法式布丁麵包 ($18)
▪️朱古力味 - 法式布丁麵包 ($18)
🍫朱古力味既布丁同樣咁滑溜!! 味道方面朱古力味好濃郁好突出,會蓋過哂布丁既蛋味。佢既味道偏甜,😣食哂成個會覺得好膩,所以都係最recommend大家食原味!
𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍旺角上海街520A-522號華美大廈地下A2-A3號舖
Shop A2-A3, G/F, Wah May Building, 520A-522 Shanghai Street, Mong Kok