2020-05-21
肉燥滷雞扒乾拌麵🐔🍜 ($66)台灣嘅乾拌麵絕對係我最鐘意嘅其中一樣台式料理!依份拌麵麵質好好食🤤,幼身得嚟都係Q彈嘅,加埋肉燥食,惹味又唔油膩🍜。滷雞扒大大塊🐔,又有香甜嘅醬油味,推薦推薦❤️❤️。鹽酥雞便當🐔🍱 ($59)好掛住台灣嘅火車便當同夜市嘅鹽酥雞🥺,所以就叫咗個便當試吓。佢個圓形盒好似台鐵便當個盒😂。好驚訝鹽酥雞嘅份量會有咁多!數埋都有十幾舊,炸到酥酥脆脆,雞肉嫩滑,又夠調味🥰。便當入面仲有滷蛋🥚,肉燥,粉絲,粟米🌽,菜脯同青菜🥬,好豐富!女仔真係會食唔晒😂😂。皮蛋豆腐🥚 ($20)小食好大份好抵食😍!真係有成舊皮蛋同豆腐,醬汁好香木魚味,未食都聞到,食落豆腐香滑,mix埋皮蛋同香甜嘅醬汁食好開胃😀。芝士奶蓋金萱青茶二重奏🧀🍵 (跟餐 $26)野飲超大杯😂,奶蓋有厚度,口感幼滑又有奶香,芝士味濃🧀,茶味好有層次,好飲🥤。芋頭鮮奶小芋圓🍼 (跟餐 $29)依個好似係新出品🤩,店員落芋頭落得好慷慨,落咗三大羹落去😂,芋圓嘅份量都好多,係一杯好飽肚嘅野飲😙。芋頭打得幾幼滑,芋圓彈牙,加埋鮮奶🥛,好味💕。
鹽酥雞便當🐔🍱 ($59)
皮蛋豆腐🥚 ($20)
芝士奶蓋金萱青茶二重奏🧀🍵 (跟餐 $26)
芋頭鮮奶小芋圓🍼 (跟餐 $29)