2023-07-23 36 views
希慎嘅food court長期都係人頭湧湧👥原來近窗口轉角嘅位置開咗間泰國嘢,咁啱又比我哋喺對面搵到個靚位,可以對住個窗食泰國嘢🇹🇭泰式蛋漿咖喱飯(豬扒)$64原來蛋漿咖喱嘅意思就係加入咗蛋花係咖喱汁入面🤣咖喱嘅基底係黃咖喱,有少少葡汁嘅味道,咖喱汁入面亦都加入咗大量蔬菜🫑而豬扒就煎得中規中矩🐷鳳尾蝦炒金邊粉 $64每次食泰國菜基本上都會嗌金邊粉,側邊有齊晒花生碎、辣椒碎、同埋砂糖🌶️可以自己鍾意落幾多就幾多,金邊粉加入咗蝦肉、雞蛋、芽菜、蔥段、豆腐乾等,炒得幾香🤓串燒雞 +$38炸蝦餅 +$28呢度叫主食可以用優惠價加啲小食,叫咗串燒雞同炸蝦餅🐔串燒雞幾有驚喜🤩一串都幾大條,而且用上雞髀肉,質感嫩滑,最鍾意點埋甜甜地嘅沙嗲醬一齊食🥜如果沙嗲醬可以稀返少少就perfect,而蝦餅質感彈牙🦐炸得再乾爽啲就更加好🙈泰式奶茶 +$10而飲品同樣都可以加錢跟餐,食泰國嘢就梗係要飲地道嘅泰式奶茶🥤質感順滑,奶香十足,當然泰式奶茶嘅甜度就會比較高😗

泰式蛋漿咖喱飯(豬扒)$64

鳳尾蝦炒金邊粉 $64