2023-06-09 109 views
鍾意去唔同嘅貓CAFE,Urban Cafe係香港做得最大型嘅貓Cafe,亦因此吸引好多唔同嘅人,今次係我第N次嚟食物一般,大家去貓Cafe都係志在啲貓今日叫左個煙三文魚牛角包,很新鮮。係我食過咁耐以嚟覺得好食嘅一樣食物見到有啲客人當啲貓係玩具,例如瞓覺嘅時候會摸佢好耐(有時貓剛好閉上眼嗰啲唔計)啲人好鍾意抱起貓啲貓跳上枱想偷食,啲客有啲唔會有知識阻止去過第二度啲小型貓CAFE,啲人好斯文咁觀賞同埋摸因為Urban Cafe大,又出名,所以不時見到一啲礙眼場面職員有啲好有禮貌有啲就無乜禮貌今日9/6/2023年下午茶時段嗰幾位係有禮貌嗰啲今日有客人同職員有爭執我幫襯左呢間餐廳N次,佢地一定會放個須知嚮面可能職員講得太快,個客無心裝載人地講野,你要聽而且咁樣根本口同鼻拗,拗嚟無意思就當人地無同你講要睇,就當人地無禮貌因為照顧貓要緊張過睇住小朋友所以傾向少少惡嚟制止顧客不當行為個客太敏感,又唔識理解人地,最後重發晒脾氣同打爛碟其實咁樣,唔止嚇親啲貓,你俾你個小朋友見到都唔好啦所以明白點解宜家要登記電話有時會揀啲唔俾小朋友去嘅寵物Cafe就係咁解建議真係愛貓嘅人,同埋唔玻璃心嘅人去
食物一般,大家去貓Cafe都係志在啲貓

啲人好鍾意抱起貓
啲貓跳上枱想偷食,啲客有啲唔會有知識阻止
去過第二度啲小型貓CAFE,啲人好斯文咁觀賞同埋摸
職員有啲好有禮貌
有啲就無乜禮貌
今日9/6/2023年下午茶時段嗰幾位係有禮貌嗰啲
今日有客人同職員有爭執
我幫襯左呢間餐廳N次,佢地一定會放個須知嚮面
可能職員講得太快,個客無心裝載
人地講野,你要聽
而且咁樣根本口同鼻拗,拗嚟無意思
就當人地無同你講要睇,就當人地無禮貌
因為照顧貓要緊張過睇住小朋友
所以傾向少少惡嚟制止顧客不當行為
個客太敏感,又唔識理解人地,最後重發晒脾氣同打爛碟
其實咁樣,唔止嚇親啲貓,你俾你個小朋友見到都唔好啦

所以明白點解宜家要登記電話
有時會揀啲唔俾小朋友去嘅寵物Cafe就係咁解

建議真係愛貓嘅人,同埋唔玻璃心嘅人去
2023-06-09