2024-02-19
行過旺角中心幾次,都見到廣告介紹低層有食巿,疫情嚴重時入去睇過咩都無,原以為執哂,原來要再落多一層,先發現新大陸!吸引我嘅廣告係炸雞! 經常去旺角中心果一帶,但果頭無咩好食,有多一個選擇當然 happy 啦! 更何況係我鍾意嘅炸雞㖭!餐廳店名 Popeyes 大力水手? 香港好少見哩間炸雞店.點咗份二人套餐,有雞中翼3隻,雞上脾同雞下脾各一,薯條,薯薯,飲品點百事同橙汁汽水.優點:1, 夠熱! 熱到有D辣手! 唔似德克士炸好哂D雞之係放係到攤到凍哂.2, 份量足! 絕對好過家鄉雞果D偷工減料BB雞! 細到好似食乳鴿,所以唔再幫襯家鄉雞了.3, 薯條望埋去好似炸得過火,但仍艋外脆內軟脆得香口.4, 薯蓉夠滑.5, 鬆餅係另購,口感比家鄉雞出品更鬆軟.缺點:1, 薯蓉加上D不知名醬,最大問題係辣! 但女友小熊話唔辣....2, 炸雞外層脆口,但炸得過火,雞中翼還可以接受,但雞上脾接受唔到! 炸到乾身又鞋口!3, 炸雞又係有D辣,雖然唔係辣到跳舞果種,但薯蓉又辣雞又辣,唔好辣嘅我有D受不了.....都係2派克夾自己口味!哩層仲有其他餐廳,下次試其他美食再出食評!
優點:
3, 薯條望埋去好似炸得過火,但仍艋外脆內軟脆得香口.
4, 薯蓉夠滑.
5, 鬆餅係另購,口感比家鄉雞出品更鬆軟.
缺點:
都係2派克夾自己口味!
哩層仲有其他餐廳,下次試其他美食再出食評!