2024-11-13
最近可能對海有緣份, 這個星期幫襯嘅酒樓 都好幸運咁樣坐到靠海景 ( 大家可以睇睇我 attached 嘅相片, 有一條唔係太靚嘅橋景,同埋一個唔係太靚嘅藍巴勒海, 不過香港有咁樣嘅海景望都算係 優質化咗一餐 食飯嘅時間) 硬係覺得有啲唔忿氣點解 而家嘅東海薈做唔出以前食落去 淡淡香嗰種蝦仔飯,啱啱好唔會太軟亦冇可能太硬嘅飯質咁。 做飯好緊要好多時候我選唔選擇去呢間酒樓都係睇佢嘅蒸飯有冇水準; 曾經呢一間酒樓做嘅飯令我每日都有腫 眷戀嘅心情想返嚟再食多一次早上嘅蒸飯,但係唔知幾時幾日 突然間佢哋嘅飯水準 跌曬 watt; 唔算但係好難食但係以前我覺得有 90分以上而家你當 69.9囉 叫咗個臘腸蒸雞飯味道蒜唔錯 ,跟住 裝叫排骨同埋 雞腳。 靜靜地三樣嘢 都 ok嘅今日叫咗兩壺茶, 佢哋嘅茶質素畀完全都差咗,以前沖幾次都好好味而家除咗第一次之後都會有苦澀味。
叫咗個臘腸蒸雞飯味道蒜唔錯 ,跟住 裝叫排骨同埋 雞腳。
靜靜地三樣嘢 都 ok嘅