2009-07-15 8 views
2009年6月九龍城泰菜有如雨後春筍, 以前多是細細間泰菜餐廳, 亦由細細間開始就幫襯, 但可惜當細變中, 中再變大時, 水準亦已急速下降, 很是可惜~~是晚只帶少少期望, 黎到泰國阿姐已熱情介紹, 燒魚我地燒得好好架, 螄蚶今日好新鮮, 等等~~ 而黎到就一定會點生蝦, 亦想試生牛肉, 螄蚶有十多年無食, 塵埃&我都無問題, 就試試啦 , 連炒椰菜苗, 冬陰, 燒骨, 還有阿姐極力推介既燒牛肉 !!!!! 當晚我地3人, 竟然清晒 ~~ 生牛確實辣, 但又覺得好刺激, 有越食越想食既感覺, 螄蚶非常新鮮, 這個未必人人能接受, 因為細個久唔久有機會食, 所以唔覺得血腥恐怖!! 燒牛有牛味, 但個人覺得燒得唔夠香, 失分 !! 整體有水準, 下次要試試炒貴刁 !!
2009年6月