2019-09-22
今日去深水埗幫手湊一陣契女,V.Walk 開左之後,幾乎成日同佢一家去行下食下野咁,由深水埗經欽州街一條直路行去,十五分鐘內到,喺正地鐵上蓋,都幾方便。好啦,帶小朋友去搵下有咩啱我地兩個食😋 行行下見到呢間d座位都幾闊落,見佢有卡位又有兒童餐,仲要小朋友最鐘意既雞翼,好啦,就揀佢.叫左個兒童餐,包一杯橙汁, 成個set $60, 價錢都幾公道,而且份量都唔少。有雞翼,腸仔,波浪紋薯條,肉醬意粉,呢啲都係小朋友好鍾意食嘅野。雖然俾小朋友食,但都睇得出佢地幾用心,雞翼好入味,色水好靚,同埋煮得好林,方便小朋友食。腸仔𠝹咗十字紋,所以炸完好似八爪魚咁,好合小朋友心意 👍另外仲叫咗個生煎蘿蔔糕,新年食煎蘿蔔糕食得多,生煎都係第一次食,點知又幾得意喎。佢煎到表面好脆口,而且好香,入面有一條條蘿蔔絲,令口感多一個層次。$32真係幾抵食,加多$3嘆埋杯凍檸茶簡直係人生一大享受😍 偶然帶小朋友食下佢哋鍾意食嘅嘢,小朋友又開心,大人又食到好嘢,值得啊!
好啦,帶小朋友去搵下有咩啱我地兩個食😋
腸仔𠝹咗十字紋,所以炸完好似八爪魚咁,好合小朋友心意 👍