平時好少入大角咀,今次夜晚入黎有野做,發現原來大角咀都有好多好野食‼️而今次就試下飲下夜茶😃佢仲要開到23:00,啱晒食宵夜🤤 首先餐廳環境以為會好細得幾張枱,但原來空間感都好大,都有十幾廿張枱👍環境唔會好似酒樓咁嘈,傾計都唔錯茶位同酒樓差不多,$6/位 ❤︎蒜味蝦春卷 | $30 | 推薦‼️春卷熱辣辣炸起,外皮勁脆👍就算擺左一陣都仲係暖👍餡料好香蒜味,蝦都唔少,好爽👍推薦黎必點👍 ♡︎蝦餃皇 | $36/4件蝦餃又係冇得輸👍好味過酒樓😂外皮晶瑩剔透,煙靭彈牙,內餡啲蝦大大隻,爽脆👍 ❥︎黑松露燒賣 | $32/4件將傳統嘅酒樓燒賣mix埋創新黑松露食法,大大粒,豬肉餡mix埋又係爽爽嘅蝦🦐😂,豬肉嘅香mix埋黑松露嘅香味👍口感豐富又彈牙 ❣︎多湯小籠包 | $28/3件小籠包餡料豐富,啲湯蒸完有隻漏左出黎😂唯一我唔鐘意係有薑係入面😂 ❤︎金箔流沙包 | $28/3件包皮好香好軟熟,一撕開啲流沙餡即刻流晒出黎😆🤤流沙餡唔會太甜👍推薦👍 ♡︎花膠海皇灌湯餃 | $34而家真係唔太多細嘅茶樓有灌湯餃食,仲有塊厚厚嘅花膠,即刻矜貴左😂但價錢亦都合理😆湯亦都好甜👍 ❣︎大良雙皮奶 | $24好少見茶樓會有雙皮

環境唔會好似酒樓咁嘈,傾計都唔錯
茶位同酒樓差不多,$6/位

❤︎蒜味蝦春卷 | $30 | 推薦‼️

春卷熱辣辣炸起,外皮勁脆👍就算擺左一陣都仲係暖👍
餡料好香蒜味,蝦都唔少,好爽👍推薦黎必點👍

♡︎蝦餃皇 | $36/4件

❥︎黑松露燒賣 | $32/4件

❣︎多湯小籠包 | $28/3件

❤︎金箔流沙包 | $28/3件

♡︎花膠海皇灌湯餃 | $34

❣︎大良雙皮奶 | $24
好少見茶樓會有雙皮奶食😆佢係得凍嘅,食落好香奶味同埋都算幾滑

總結:如果比起一般酒樓我會更加鍾意黎呢啲茶樓小店,因為睇得出師傅好有心機❤️有誠意做嘅手工點心店,佢所有有蝦🦐嘅點心我都好滿意👍😆啲蝦真係爽滑彈牙😂仲有價錢又唔貴,偏向做街坊生意😆👍我地兩個人叫咁多點心都係$200多少少😆

佢除左點心外,籠仔蒸飯都係佢地嘅招牌,等我下次再黎會試下