2021-09-26 1103 views
✈️ 旅行同工作關去過幾次比利時,每次都一定會食當地最出名既Mussels同waffle! 而家無得出走,總會有D掛住。小妹推薦大家去Frites,一次過滿足晒你兩個願望!由於空間夠闊落,所以坐得好舒服。暗暗既燈光,配合彩繪玻璃窗,令到成個環境好有格調。餐廳每日都有唔同既promotion,大家可以因廳喜好楝日子黎食。Ribtacular Thursday醬燒豬肋骨#Ribs 好入味,酸酸甜甜既BBQ醬,再加上一大堆我愛既#薯條, 份量又夠,每人都食到4/5舊,,岩晒幾個女仔share!🥩 Classic Steak Frites 必點一定係楝Medium Rare美國黑安格斯西冷,煎得剛好,好鬆嫩,size又唔會好厚,唔會覺得好heavy。House Mussels 招牌忌廉#青口青口本身新鮮之外,最重要就係個汁。呢度個汁做得好唔錯,用黎點sourdough之外,我會當忌廉湯咁一羹羹飲!提提大家逢星期一mussels放題任食!比利時窩夫一黎到已經嘩左聲,個cream做得好實淨,入面包住朱古力雪糕,成個生日蛋糕咁!我覺得個waffle 可以再外脆內軟d😳由於我地都幾刷得,清晒以上所有野,

Ribtacular Thursday
醬燒豬肋骨

🥩 Classic Steak Frites

House Mussels
招牌忌廉#青口

比利時窩夫

由於我地都幾刷得,清晒以上所有野,Thanks!整體係一間好岩同知己談天同慶祝生日既餐廳!