2010-09-09
同朋友行過成日都看到這飯店, 是日終於嚟左食嘢 2 人都叫了炸野我就叫了吉列豬扒,同埋帶子吉列豬扒唔算十分薄身, 沒有「甩皮」但就一點酥脆都唔覺亦有好多油, 不過肉質都算鬆化; 好容易咬同埋入口,加埋玉米汁可以說是好食,玉米汁奶白色,好香,比較欣賞這點,比較濃,吃得出一D玉米特有的甜味,而且都幾多,可以餸埋一碟飯,至於帶子就真的不錯,第一次去餐廳吃到炸帶子的,炸到金黃色,咬落去脆脆地,出奇的吃的出帶子的鮮味,而且都好鮮甜,又夠香口,口感同埋味道都一流!但可惜的是,帶子都幾薄下,同埋只有3粒,唔夠吃!白飯就比得水太多,好黏同埋沒咩米香, 雖然幾多, 食晒卻覺得份量唔多夠。另外仲有一杯冰凍的豆漿,夏天可這個就最好,健康又好味,服務亦幾好, 環境其實亦乾淨但吾多企理又有點亂,不過坐低食餐飯,無謂要求那麼多了,吃了算。
2 人都叫了炸野
我就叫了吉列豬扒,同埋帶子