2022-07-04 1062 views
入座起計90分鐘,每人至少消費$120我當日係去食下午茶,見到雪菲蛋糕好想試,但三層架下午茶唔俾揀雪菲蛋糕,所以決定散叫。望望餐牌,蛋糕平均$52,嘢飲平均$50-$55,每人食一件cake一杯嘢都唔夠minimum charge喎..好啦唔緊要,叫個迷你撻set $138+蛋糕+嘢飲咪夠囉,sorry今日迷你撻唔賣,想食就叫三層架下午茶$398啦,裡面有迷你撻。如果想食雪菲蛋糕呢?咁就要兩個人叫3件蛋糕+2杯嘢飲喇,如果你一個人重慘,要叫兩個蛋糕先儲夠數。全程玩數字遊戲,不斷攞個計數機出計點先又可以食雪菲蛋糕,又可以過佢個minimum charge,最尾一怒之下,算啦放棄雪菲蛋糕,食三層架唔好煩。等待下午茶期間,見到加入會員可以送6件迷你撻,有效期一個月,心想一個月內未必會再嚟,不如今日換埋佢,sorry今日唔送,想食迷你撻可以叫三層架下午茶。店員服務態度,不行。輪到講食物質素,咖啡,有咖啡渣喺底,杯house coffee係淡的,加奶會開心少少,但都唔係好飲。Strawberry Lychee Green Tea,本身都冇乜期待有咩特別,事實都係,不過不失啦。三層架下午茶,啲迷你
入座起計90分鐘,每人至少消費$120
三層架下午茶,啲迷你撻個個都差唔多味,糖霜味,唯一個朱古力撻不錯,咸食不過不失,都算幾精緻,最成功係嗰兩個蛋糕,榛子朱古力慕絲&意式薩赫蛋糕,起碼食落去慕絲口感好滑,係用心之作。
總結,其實最唔開心都係個minimum charge,平時食嘢都好少有阻礙,叫得都有多冇少,老實說如果蛋糕一件賣$70,我都覺得ok,起碼唔洗計數計得咁辛苦先。最後為大家奉獻一個又食到雪菲蛋糕,又唔洗一人食兩件蛋糕,又過到min. charge嘅方法,就係雪菲蛋糕$58+特濃朱古力$68=$126
祝大家用餐愉快!
Strawberry Lychee Green Tea
Cafe Milani House Coffee
Sacher all'Italiana
Nocciolaciocc
$218 (Tea)