2015-05-04 949 views
假日想遠離人群,於是朋友揸車帶我去葵涌食正宗印度野。呢間餐廳毫不起眼,位於屋村入面,由印度人開辦的。呢度既烤餅有好多種,我地點左洋蔥烤餅及芝士烤餅,洋蔥烤餅食落較煙韌,而芝士烤餅我覺得好味D,芝士唔會太「流」,烤餅又唔會好多「油」,再配上濃濃的Curry汁,雖然味道就濃味左d,但感覺好正宗,都幾好味,加上其他地方絕對食唔到咁特別的烤餅,所以我覺得好有新鮮感,耐唔耐試下新野都唔錯。另外,我地仲點左青口,但唔太好味,青口唔夠新鮮,但可以理解到既。又點左鐵板羊肉,用了鐵板上菜,所以味道好香,令到平時唔食羊的我都試左一口,d羊肉硬左d,唔太好味,但賣相幾好。最後再點左炸雞肉麵包,口感一般。
2015-05-03