難得放假天, 要整天留在家帶小孩根本不是我的STYLE喔!!所以, 點都要外出走走~ 當然要帶埋老公同BB一齊啦!! XDD 自己開心, BB又可以周圍望下風景、接觸新事物嘛~~因為要回娘家所以今天過了九龍區, 去了人少少但食店多多的黑布街!!選了間精品COFFEE SHOP來嘆返個brunch都好~"Knockbox Coffee"門口有好多貼圖, 包括不同的咖啡協會証、OP入選食店, 就連國際性的trip adviser(右上角~)都有上榜!!外國人好鍾意上trip adviser搵野食架~ 我去外國搵食都係靠佢, 超可靠同資料性~店子少少的, 好像得3-4檯2人座, 一邊bar檯同一張3-4人座 ->給我們坐了 >_< haha!!內部的裝潢看得出是用心的咖啡愛好者!!!好喜歡這小店喔!!MENU超簡單, 得3,4頁, 說明了這家店真的只專注做這些這才是專業, 也是對精品咖啡的追求!!選了杯latte, 不會太甜, 很喜歡它的咖啡香!! 因為是latte, 奶味比較重......所以, 咖啡迷應該是要點america / espresso的喔!!!提一提,

所以, 點都要外出走走~

當然要帶埋老公同BB一齊啦!! XDD

自己開心, BB又可以周圍望下風景、接觸新事物嘛~~

因為要回娘家

所以今天過了九龍區, 去了人少少但食店多多的黑布街!!

選了間精品COFFEE SHOP來嘆返個brunch都好~

"Knockbox Coffee"
門口有好多貼圖, 包括不同的咖啡協會証、OP入選食店,

店子少少的, 好像得3-4檯2人座, 一邊bar檯

同一張3-4人座 ->給我們坐了 >_< haha!!
內部的裝潢看得出是用心的咖啡愛好者!!!

好喜歡這小店喔!!

這才是專業, 也是對精品咖啡的追求!!

提一提, 咖啡豆都是他們自家炒製的呀~
老公再點了杯菠蘿檸檬梳打

真的是....... 明明人家選來這店就是要喝咖啡的啦!!

anyway, 這杯真的不錯, 好重菠蘿味, 梳打凍飲好解熱! ((外邊成31度喔喔))
點了兩款sandwich, 一款是smoked salmon with cheese bagels

另一款是parma ham and chese bread!

老公問為什麼不點小女一直都好喜歡all day breakfast, 因為...... 女人善變架嘛XD

呢兩款都好好食, 包不會太凍同太硬

餡料豐富!! 配菜好green好fresh!

一邊飲咖啡一邊食bagels

好似去返我們去歐遊時的感覺呢!!!!
仲點了個檸檬餅作結~ 應該是自家制的(??)

失色了點, 不太檸檬, 餅底的質感不是小女喜歡的, 偏鬆散!

大家還是專注在咖啡好了, 哈哈!

PS: 在店內一個小時左右吧, 真的見到超多人光顧, 堂食又好take away又好!

仲有不少是外國朋友呢~

如果去開旺角, 真係可以一試!!

環境細但氣氛好, 咖啡也超棒!!

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)