2017-10-16 1533 views
今晚約左舊同事係屋企打麻雀, 太興奮啦! 太耐無打啦 !! 而我出去開會後可以直接放工, 雀局的地方係大圍, 我大約4點到大圍, 舊同事都未返到 ! 打算搵間餐廳食個TEA, 用Openrice最方便, search 到係旺角食過的 , 有Tea Set食, 而且有質素。原來大圍都有分店, 一於就呢間啦!OCIO 係大圍站A出站, 一出就過馬路沿右邊行, 大約7-8分鐘到達。以為返工返學時間無乜人, 但竟然有幾圍枱坐滿學生,  一坐低睇下餐牌, 茶餐有8款, 除左茶餐亦有靚靚三層TEA SET,亦可以散點 All Day Breakfast, burger等等....最後揀左 :卡邦尼意粉 $49 + 巨峰提子梳打  +$19忍唔住再叫個 $39落左ORDER後仔細睇下環境,  同旺角店裝修相約, 裝修新派, 牆上有不同壁畫, 亦有一些小飾物放係不同位置,顯見出心思。奧斯芝士薯條芝士薯條先到,上枱已經好吸引,溶晒的芝士仲能夠帶絲真係無得輸,而且一定要趁熱食。枱上有茄汁沾少少也佷惹味。卡邦尼意粉除了看到滿滿磨菇碎,醬汁濃而較杰身,意粉煮得不錯,喜歡的彈牙也可以做到。尤其喜歡醬汁,鹹淡
今晚約左舊同事係屋企打麻雀, 太興奮啦! 太耐無打啦 !! 而我出去開會後可以直接放工, 雀局的地方係大圍, 我大約4點到大圍, 舊同事都未返到 ! 打算搵間餐廳食個TEA, 用Openrice最方便, search 到係旺角食過的 [OCIO] , 有Tea Set食, 而且有質素。原來大圍都有分店, 一於就呢間啦!

最後揀左 :
卡邦尼意粉 $49 + 巨峰提子梳打  +$19
忍唔住再叫個 [奧斯芝士薯條] $39

卡邦尼意粉
除了看到滿滿磨菇碎,醬汁濃而較杰身,意粉煮得不錯,喜歡的彈牙也可以做到。尤其喜歡醬汁,鹹淡適宜,真係食到清晒碟。

巨峰提子梳打
嘆個精美茶餐點唔可以要一杯冰凍的飲品,梳打不會過甜,飲落好清爽清涼,亦有幾粒藍莓給你食埋呢!
巨峰提子梳打

雖然只逗留不夠一個鐘,但整體評價甚高,職員主動加水,有禮貌,食物水準又高。舒舒服服咁嘆了一個高質素的茶餐。原來和住大圍的舊同事傾開,原來佢同家人都會經常黎食呢!
Type of Meal
Tea