2019-03-08
茶餐廳係香港飲食文化之一,想食公仔麵時就會想嚟,今日就係咁!蒸飯套餐同點心都有,不過9成人都叫常餐咁。西多士 $20肥左,呃唔到人。之後會食菜中和嫁啦。牛油在上、花生醬炸西多在中同埋滿滿煉奶係底,店員仲話煉奶可以再添。牛油混合動力令西多士煉奶更甜,外皮一陣油脆內層有d似咬棉花糖硬少少咁。魚湯灼菜 $20如果叫湯麵或者飯就可以優惠價$16叫到,份量多,抵!灼既本身無味咁,但用左湯麵既魚湯就好食好多,最緊要比炒健康點又保持到青綠。常餐 $46 沙嗲牛肉通粉通粉脹大d就好啦,牛肉都算多又軟林,常餐必須要有叫既!第二個都係常餐 鮮茄叉燒公仔麵叉燒多瘦帶肥,雖然落左鮮茄湯,但都有甜味嫁!鮮茄湯好結有蕃茄肉,飲哂都無好口渴!香腸炒蛋香腸唔咸,以為係廚師腸有回歸市面添。炒蛋蛋黃味比連重同有牛奶既滑順。餐肉太陽蛋,都可以係全熟蛋加d係包加d係麵,蛋香滿滿。橙黃色蛋,整得勁靚!加落包食正過炒蛋嫁。蛋白完全無黑,勁健康!下次要雙蛋,強烈推薦!即烘牛油多士 +$2可煉奶、花生醬、jam脆沙口,唔會烘得太過火,唔錯喔,包炒風食都正!我就要牛油多士原始點喔。軟白麵包配多多黃色牛油,符合香軟油香味。熱檸水凍朱古力
蒸飯套餐同點心都有,不過9成人都叫常餐咁。
西多士 $20
魚湯灼菜 $20
常餐 $46
沙嗲牛肉通粉
通粉脹大d就好啦,牛肉都算多又軟林,常餐必須要有叫既!
第二個都係常餐 鮮茄叉燒公仔麵
香腸炒蛋
餐肉太陽蛋,都可以係全熟蛋
加d係包加d係麵,蛋香滿滿。
橙黃色蛋,整得勁靚!加落包食正過炒蛋嫁。
蛋白完全無黑,勁健康!下次要雙蛋,強烈推薦!
即烘牛油多士 +$2可煉奶、花生醬、jam
軟白麵包配多多黃色牛油,符合香軟油香味。
熱檸水
凍朱古力 +$3
好濃味朱古力粉十足,凍係面底要整一整先凍,嘻,茶餐廳文化!