2024-06-23
幫襯勁買💛90s Lazy😸「懶惰,大概是九十後的通病」見到個店名,身為90後嘅好感同身受🥲 一定要大大力咁支持!成日比上一代話我哋唔捱得苦,成日掛住去旅行儲唔到錢買樓🧱 人地90後仲做埋老闆添😤化身昭和時代浪漫咖啡廳,深棕色餐枱櫈,復古彩繪玻璃燈,配上彩色玻璃格仔窗🪟 暗暗嘅燈光,營造出慵懶感💡烤雞肉鮮茄意大利飯🍛Dinner Menu $78起,意粉、飯、burger、牛羊魚都有,仲包餐湯同飲品🤩紅蘿蔔、洋蔥、椰菜同蕃茄切粒,羅宋湯味道偏甜比較日式🍅蕃茄汁做基底,加入本菇、洋蔥同蕃茄🧅 白米心咬下煙韌,吸盡醬汁,鮮甜十足🍘 雞扒切件,外皮烤得香脆🍗海鮮大阪燒薄餅🍕薄底pizza批邊香脆,每片都有齊魷魚同蝦仁🦐 加上大阪燒嘅靈魂 — 大阪燒醬,美乃滋同柴魚片✨意式經典提拉米蘇☕️呢個上相信每份都係獨立製作🥣 兩層手指餅加上幼滑cream,呈現出自然嘅流溢感⏳ 灑上毫不吝嗇嘅可可粉同咖啡豆🟤Hojicha Latte🍂濃茶愛好者必飲❗️ 屬無糖嘅純茶系列⛔️ 深度烘焙嘅焙茶,茶味濃郁🪵 亦因為顏色夠深,讓拉花圖案更鮮明🥥Mango Yogurt🥭因為一直以為係完全blend過成杯黃色嘅乳酪⚒️
90s Lazy😸
「懶惰,大概是九十後的通病」
烤雞肉鮮茄意大利飯🍛
紅蘿蔔、洋蔥、椰菜同蕃茄切粒,羅宋湯味道偏甜比較日式🍅
海鮮大阪燒薄餅🍕
意式經典提拉米蘇☕️
Hojicha Latte🍂
Mango Yogurt🥭
因為一直以為係完全blend過成杯黃色嘅乳酪⚒️ 面頭係芒果沙冰,甜甜酸酸🧊 下面黃白層次交疊嘅芒果果醬同厚滑嘅Yogurt📒
雖然小店打正旗號吹捧「懶惰」,但服務態度就一啲都唔懶唔hea! 🥸
支持良心小店💛