2016-07-12
一向好鍾意幫趁屋企附近既餐廳,先前去過ksquare見唔錯,今日就碟賣心水,休息天約賣bibi去据扒。裝修好新淨,平時經過唔多人,感覺不喧嘩,見到宣傳價錢好平,確係把酒談心好去處。168dinner set黎講幾經濟實惠,重點係有酒任飲,我家粒bi因為要保護我,平時出去食飯就唔飲酒,但呢度有紅酒同汔酒任飲,頑皮既我要求下就少少地一齊飲左d...餐湯蘑菇忌廉湯加一條脆餅,熱辣辣上菜又幾快,不多的菇蓉卻香氣十足。份量恰好配上香草有點畫龍點睛。前菜一款鵝肝多煎得幾脆哎又夠厚身肥美,入面仲好滑,個心夠曬熱,做到入口即溶係唔錯,酒吧黎講好高分,而多士也脆,加賣洋蔥絲好甜美,食落平衡番無咁膩。主菜今晚木頭要了八安士既黑安格斯肉眼扒,賣相雖然不是好精美,但無將價就貨俾舊cheap扒你扮agus,好有肉味。而且我欣賞佢無過火,說好的五成真係五成,有肉汁無欺騙我感情囉。我就要了菠菜蟹肉天使面面量真材實料,但汁醬煮得幾好,能做到每根都掛汁。而蟹肉不多,菠菜亦無乜,但成個面都有好香蟹味呀,意粉煮得有嚼勁,唔係一patpat咁糊,味道較清淡。摸住酒杯底咁樣談心法,已係2月22既事了,醉翁之意不在酒,有清吧不吵
鵝肝多