2017-10-12 634 views
鰂魚涌午餐雖未至中環下下8x-9x咁貴,但7x-8x 都係走唔甩. 想搵餐約50既,選擇就極少喇!而全店乜都青BB既新成業就係其中一間. 平常茶餐聽多數3-4款午餐,呢度有8款都算多選擇.今日我就好勇咁揀左 B 餐牛仔骨. 通常茶餐廳都會落大量鬆肉粉去處理肉類,令平價食材不至硬柴咬唔開. 今次呢個牛仔骨也不例外,都落左鬆肉粉. 幸好牛仔骨本身肉質就比較鬆軟,師父應該輕手左,呢個牛仔骨鬆得來又沒有好重既鬆肉粉味.?要讚!但始終食材唔靚,牛味都係無既. 另外餐湯就揀左西湯. 因茶餐廳中湯9成都重味精. 都係西湯算. 但呢個粟米忌廉湯好喊呀!頂唔順!不過入面既粟米又好甜 wor. 所以我都有揀曬粟米來食. 連凍飲埋單$52. OK 啦!

平常茶餐聽多數3-4款午餐,呢度有8款都算多選擇.

連凍飲埋單$52. OK 啦!

$50 (Lunch)