2018-02-06 166 views
天氣凍冰冰,一個豐富嘅早餐好緊要,如果唔食暖d ,個人唔精神做唔到嘢。再次幫襯 kfc 的早餐,真係好多選擇,今次我揀咗:香蜜鬆餅配火腿番茄湯通粉早餐,上網列印kfc coupon , $18就有這個豐富早餐啦!早餐包裝得好好,攞到返公司都冇倒瀉,隔咗三十分鐘之後先食,仍然有微溫,算ok。圓形火腿一大片,剛好蓋滿整碗湯通粉呢!蕃茄湯通粉係我最鍾意食嘅早餐,蕃茄湯味道剛好,不會太酸,也不太淡,但質地稀一點,有粟米粒甜甜的,通粉沒有浸淋,質地仍然是煙韌,而火腿爽口,同平時的快餐店一樣,食得過。感覺好豐富,成個人暖曬!鬆餅外面見到搽咗一層蜜糖,個樣焗得乾身,幾靚金黃色,期望係鬆脆啦。真係鬆脆喎!裏面麵粉氣泡均勻, 咬落非常鬆化,外面脆脆的,食到蜜糖味香甜,但裡面就淡一點,是麵包味一樣,只是質感變成硬一點。飲埋杯咖啡,就是一個perfect 上午 好醒神 佢杯咖啡都落足料夠濃夠香,快餐店質素,算唔錯啦!

圓形火腿一大片,剛好蓋滿整碗湯通粉呢!

2018-02-05
TakeAway
$18 (Breakfast)