2024-09-21 38 views
去開新墟口痕,又唔想行去VCity咁遠,最後喺巴倫紐樓下KFC,茶餐$28但有個磨菇飯又太多,最後開apps睇,搵到送葡撻/汽水coupon,諗住揀又唔俾揀,原來要買夠$10先用得,最後揀咗巴辣香雞翼兩隻$12.5,就可以😌用到coupon。apps俾完enjoy卡,唔夠2分鐘就可攞。巴辣香雞翼冇市區咁juicy,葡撻唔錯😌,不過食完三樣香口嘢有d口乾🙂‍↕️
葡撻+兩隻巴辣香雞翼
2024-09-21
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$13 (Tea)
葡撻+兩隻巴辣香雞翼
  • 葡撻
  • 巴辣香雞翼
2024-09-10 21 views
KFC早餐$18-舒適又無投訴唔知你試過未,我最近試咗KFC嘅$18早餐,真係舒服得嚟!佢嘅鬆餅質素真係唔錯,煎得香脆又鬆軟,好似高級餐廳嘅水準。最最最重要係,仲可以配埋港式奶茶,啖啖都係一流水準。整體黎講,呢個$18早餐真係物超所值,唔單止平,仲可以食到美味又舒適。如果你追求簡單又美味嘅早餐選擇,KFC嘅$18早餐絕對係一個值得考慮嘅選擇,無論係匆忙嘅早上定係悠閒嘅早餐時間都啱啱哋。舒服又無投訴,真係食完之後心情都好好!
KFC早餐$18-舒適又無投訴

2024-03-26 76 views
嘩早餐黎計,kfc呢個價錢,食物既份量真係無得輸,38$有件蛋,有條腸,有件雞,仲有大薯餅,都未止,仲有一碗蕃茄湯通心粉,一杯即磨咖啡,同行某快餐店真係完全無得比,如果諗唔到早餐食咩,不妨試下。
2023-02-28 186 views
朋友叫外賣套餐一齊吃,三百幾已經12件家鄉雞 + 8件巴辣香雞翼+格格脆薯塊,仲有家鄉雞皇飯等等,人多都不錯的選擇,仲要準時送達,雞都熱辣辣,聞到很重的炸雞香味味,道正常,粉皮厚肉汁都仲有少少
2023-02-18
Waiting Time
60 Minutes (Delivery)
$100 (Lunch)
2023-02-02 122 views
前幾日去完澳門,唔夠喉,今日開始又好想食葡撻喇,但係又冇假期去,所以去KFC食佢嘅葡撻滿足下我個胃先。整體都不差,蛋漿多、幼滑香濃,甜度適中。不過外皮唔夠鬆化。唔會焗到好燶,好硬。

整體都不差,蛋漿多、幼滑香濃,甜度適中。
不過外皮唔夠鬆化。
唔會焗到好燶,好硬。

2023-02-02
2022-05-19 242 views
同朋友仔睇完戲出嚟,突然好肚餓,就去咗KFC度食椒鹽雞豐盛套餐,平時我地都好鍾意食椒鹽既菜式~所以揀左呢個一齊share套餐包括有2件椒鹽雞、家鄉雞/香辣脆雞/狂惹香燒雞、菜絲沙律、經典葡撻同汽水。椒鹽雞外層炸得香脆又金黃,外脆內嫩,十分滋味。而且佢地既椒鹽係用黑胡椒、白胡椒同辣椒特別調製而成,十分香口另外我仲加($10)叫左「2件椒鹽雞翼」~~平時都好鍾食巴辣香雞翼,估唔到加左椒鹽後更加惹味!我地都食到停唔到口飲品方面我就加($6)升級要檸檬利賓納~~清新原片檸檬🍋配上冰涼既利賓納🍹,味道酸酸甜甜好透心涼!

椒鹽雞外層炸得香脆又金黃,外脆內嫩,十分滋味。

另外我仲加($10)叫左「2件椒鹽雞翼」~~

飲品方面我就加($6)升級要檸檬利賓納~~
清新原片檸檬🍋配上冰涼既利賓納🍹,味道酸酸甜甜好透心涼!

2021-06-14 227 views
KFC嘅M1餐賣HKD39.5,除咗有雞髀同雞胸各一件同汽水一杯,仲可以喺五選一嘅配搭度揀一款,為咗兩個比較更加貼近,呢次我揀咗薯格。以”We do chicken right”走入香港人嘅世界,無論雞髀同雞胸都比較乾身,油份唔算好多,墊底嘅牛油紙並無透晒底。有人同小編講過,食雞最緊要雞皮,不過KFC嘅雞皮就唔夠吸引啦,淋晒!真係少少脆都俾唔到呀!
2021-05-27 167 views
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽D2 美祿®️恐龍套餐🦖$55-5星巴辣雞腿包 -1件香辣脆雞-辣汁蘑菇香飯(普通)-經典葡撻-美祿®️恐龍😋 加配可可球美祿®️鬆餅 $10🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽✔為咗呢個KFC X「美祿®️」「恐龍樂園」系列而嚟!成個套餐勁滿足❤️除咗可以試新嘅KFC X 美祿「恐龍樂園」系列產品😆,仲可以嘆晒咁多樣KFC 招牌食物,大滿足!✔️「美祿®️恐龍」同「可可球美祿®️鬆餅」濃重香甜美祿經典嘅麥芽朱古力味道😍。 前者涼浸浸,凍冰冰,夏天飲最啱!面層加上上香濃幼順美祿️粉增添風味,賣相同味道都得🙆‍♀️後者用咗kfc 傳統招牌鬆餅做base,再加上美祿粉製成,面層再鋪上邪惡朱古力醬同美祿可可球,味道香甜✔試完新產品再食埋其他KFC 招牌產品!鐘意5星巴辣雞腿包同香辣脆雞肉汁juicy,辣辣過癮。辣汁蘑菇香飯惹味,爽脆蘑菇配濃郁蘑菇汁,撈飯一流。經典葡撻唔使多講,撻皮酥脆,蛋漿香軟滑溜。
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽
D2 美祿®️恐龍套餐🦖$55
-5星巴辣雞腿包
-1件香辣脆雞
-辣汁蘑菇香飯(普通)
-經典葡撻
-美祿®️恐龍
😋 加配可可球美祿®️鬆餅 $10
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽
2020-06-01 310 views
由細到大一直都好鍾意食KFC,因為KFC嘅雞係揸得鬆脆着迷而又多肉,而蘑菇飯最愛最愛最愛有胡椒辣嘅蘑菇飯又香又滑,一盒已經夠飽啦抵佢賺咁多年錢我都一會一直一直一直支持
有胡椒辣嘅蘑菇飯又香又滑,一盒已經夠飽啦
抵佢賺咁多年錢
我都一會一直一直一直支持
2020-04-21 224 views
時不時就會掛住kfc d炸雞,今次叫左一桶雞 有家鄉雞同香辣脆雞,兩款都好好味😋本身Order左薯波但係佢話全線都無貨無得試下新野,仲加多$9要多一個鬆餅,勁重牛油味
2020-03-20 195 views
睇戲前食個KFC醫左肚仔先❤️KFC啲嘢永遠食唔厭,佢啲炸雞真係好正,鍾意食佢辣雞,不過我唔鍾意食皮就會去左層皮😍咁樣起碼冇咁肥,佢啲雞肉勁嫩口,薯蓉都好正😚
kfc
2020-02-19 162 views
黎得kfc 緊係要食佢啲雞啦 但因為太肚餓既關係 叫左個炸雞扒飯 天氣有啲凍 就叫左杯熱綠茶暖暖身雞扒新鮮炸起 仲有肉汁咇出黎但就太少蘑菇醬 如果下次多啲就好啦 下面啲飯無汁餸總括都ok既 廿幾蚊
黎得kfc 緊係要食佢啲雞啦
但因為太肚餓既關係 叫左個炸雞扒飯
天氣有啲凍 就叫左杯熱綠茶暖暖身
雞扒新鮮炸起 仲有肉汁咇出黎
但就太少蘑菇醬
如果下次多啲就好啦 下面啲飯無汁餸
總括都ok既 廿幾蚊
2019-12-18 515 views
今日提早了收工,見到行一陣有間 KFC就提早去食一個下午茶餐,款式當然都是以炸雞為主 ,有飯或葡撻,選擇不少又不貴,二十三元都可以有一個餐,竟然看到一個雞脾皇葡撻餐配熱 檸檬茶二十九元,十分吸引,如不如葡撻只需二十五元,最後我有要到,好快就可以拿食物, 這間KFC都幾乾淨而且執桌都十分快手,一看之下雞脾十分大隻有驚喜,當然有些是炸皮啦, 但份量都十分大隻,一咬之下啖啖肉,皮脆又帶微辣好味道。葡撻反而有失望,感覺上焗得不 耐所以沒有香焦味,只可講普通,檸檬不太酸幸好茶底不苦都不錯,這個餐講真都幾飽肚又抵 食。
2019-09-16 259 views
自從下載左某手機程式之後 經常喺裏面都可以使用優惠券 依一次我哋用咗$72嘅二人套餐 包左兩件炸雞 兩件燒雞 兩個葡撻 兩個大飯 兩杯汽水,平時平均一個餐都要40幾蚊,所以依一個優惠券真係好值得使用。👀👀👀燒雞來講 雞胸嘅肉質好滑 ,而且醬汁條配得非常好,食完一舊即刻想食 炸雞嘅品質一如既往夠晒香脆 唔使醬汁原味已經係最好食 加上一如既往高品質嘅葡撻 成個套餐都真係好抵食 ,有時覺得KFC嘅葡撻甚至比澳門出名嘅葡撻更加好食。😄😄😄😄

2019-09-12
$50 (Lunch)
2019-08-11 182 views
口痕想搵啲嘢咬下,KFC呢個小食杯都係一個唔錯嘅選擇。-滋脆杯GO CUP (G3):薯條🍟加雙色番薯波🍠薯條比較粗身,但表面炸得唔黃金色,唔夠香脆。買呢個小食杯主要係想試蕃薯波,不過佢同台灣傳統既地瓜波唔同,KFC細細既蕃薯波無咁煙韌同有咬口,而且內裏嘅空氣感唔重,取而代之係甜味好夠蕃薯蓉(紫薯既外皮包住黃心蕃薯蓉;黃心蕃薯既外皮包住紫薯蓉),為呢個唔算煙韌既蕃薯波加返分。-葡撻:😋😋KFC熱辣辣葡撻一貫好食,好香既酥皮,加埋內裡甜甜既蛋心,仲有燒香左既焦糖,趁熱食好味道!

口痕想搵啲嘢咬下,KFC呢個小食杯都係一個唔錯嘅選擇。

-滋脆杯GO CUP (G3):
薯條🍟加雙色番薯波🍠
薯條比較粗身,但表面炸得唔黃金色,唔夠香脆。

-葡撻:😋😋
TakeAway