2013-01-12
今天與朋友在旺角相聚, 揀了很久, 終於在女人街尾選擇了新森林...已經是7點多,但不用等位!!自己一個人入去搵位, 侍應叫我搭枱, 我說等一等都可以,侍應很快安排另一個2人卡位給我!朋友來到, 我們點了一個2人餐$118, 超抵,又飽!朋友加了$6 飲龍蝦湯, 朋友說太濃及咸, 不好味, 一點也不像龍蝦湯, 但蒜蓉包就好好味,又脆!!輪到我碗湯, 忌廉湯好像有西蘭花,但味道一般, 入面仲有些類似粉狀物體未溶...小食揀了薯蓉青口, 青口不算新鮮, 但薯蓉好有口感, 味道不太咸,又不漿口...pizza 揀了辣肉腸, 味道普通了一點, 2人份量剛剛好, 厚底!!飯, 可以揀餐牌的飯或意粉價值$45, 揀貴了,補差價, 我地揀了不用補錢的芝士忌廉海鮮飯, 真的有驚喜, 味道不算太有芝士味, 但忌廉味重, 汁濃, 撈飯一流, 海鮮多款, 但亦不算新鮮, $45 算幾抵, 兩個女仔食剛好!!餐包了餐飲, 埋單$139, 真是很抵, 每人都只是$70...大家已很飽, 雖然食物普通了一點,但不難食,晚餐想食焗飯又要平價, 旺角之中是首選!!
朋友來到, 我們點了一個2人餐$118, 超抵,又飽! 朋友加了$6 飲龍蝦湯, 朋友說太濃及咸, 不好味, 一點也不像龍蝦湯, 但蒜蓉包就好好味,又脆!! 輪到我碗湯, 忌廉湯好像有西蘭花,但味道一般, 入面仲有些類似粉狀物體未溶... 小食揀了薯蓉青口, 青口不算新鮮, 但薯蓉好有口感, 味道不太咸,又不漿口... pizza 揀了辣肉腸, 味道普通了一點, 2人份量剛剛好, 厚底!! 飯, 可以揀餐牌的飯或意粉價值$45, 揀貴了,補差價, 我地揀了不用補錢的芝士忌廉海鮮飯, 真的有驚喜, 味道不算太有芝士味, 但忌廉味重, 汁濃, 撈飯一流, 海鮮多款, 但亦不算新鮮, $45 算幾抵, 兩個女仔食剛好!! 餐包了餐飲, 埋單$139, 真是很抵, 每人都只是$70...大家已很飽, 雖然食物普通了一點,但不難食,晚餐想食焗飯又要平價, 旺角之中是首選!!