2014-07-26
放工搵下北角有咩抵食嘅好野,openrice 見到呢間推介小籠包,熱愛小籠包嘅我見價錢又好吸引就決定試下!賣野的姨姨好有禮貌,當我不清楚點魚蛋有咩醬汁,都一一為我介紹!叫左小籠包,最少要點六隻($20/6隻)~煎鍋貼($10/5隻),不過怕食唔晒,姨姨俾我叫三隻~加多串魚蛋($6/5粒)~小籠包即叫即蒸,要等十分鐘,食住其他野等⋯魚蛋好彈牙,配少少辣汁,好味!煎鍋貼細細隻,材料豐富,個底脆卜卜,好正!(^_^)剛食晒佢地無耐,小籠包就出場啦!小籠包個籠一點也不少,是個大蒸籠~(≧∇≦) 入面的小籠包熱辣辣,仲要有肉汁!好好味!$20有6隻,味道一點也不遜於小籠包的專賣點,非常抵食!以後一定會再幫襯!小店有摺枱摺櫈放出面,而且開了太陽傘,落住微雨出不怕~不過我吸引左蚊一同開餐,俾蚊咬左5啖⋯惹蚊嘅人要小心哦!