2021-09-04
📍 哈豆 小編好耐都冇食台灣野😛所以早幾日帶咗朋友去觀塘一間工業大廈入面試咗一間專賣台式野嘅餐廳😎-豐盛台灣牛肉湯麵 $76台灣牛肉麵算係熱門嘅菜式之一😌 所以我地叫左嗰豐盛版本😜除咗有牛筋、牛肉、牛丸等 仲有貢丸同埋花枝丸🤪 食落去彈牙😙 咬落去有肉汁 湯底味濃郁😛麵條比我想像中幼🤭 小編比較鍾意食粗身啲嘅麵🙈 食落口感彈牙啲台灣滷水拼盤 $49有豆腐、滷蛋、牛肉、萬巒豬腳同埋雞翅五款~ 拼盤種類豐富 但係就咁食 食落去偏鹹左啲🤭食落偏重口味 豬腳食落去彈牙❤️炸物拼盤 $49有香腸、鹹酥雞、蝦卷、丸子、甘梅薯角五款~香腸食落偏肥 但咬落外面脆皮好味😙鹹酥雞食落去鬆脆 丸子都一樣外脆內軟 薯角食落去鹹鹹地甜甜地🤩蜂蜜檸檬山粉圓 $24 (跟餐加$12)小編叫左走冰走甜 杯飲品有好多奇亞籽粒飲得好放心🤣 飲落去甜甜地 檸檬味唔算特別重 蜂蜜味比較出 但係整體幾好飲🤪✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎綜合食評📝外觀:★ ★ ★ ★ ☆回頭率:★ ★ ★ . 5抵食指數:★ ★ ★ ★ ☆✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎-🔎 地址:觀塘成業街19號成業工業大廈2樓29室
豐盛台灣牛肉湯麵 $76
台灣牛肉麵算係熱門嘅菜式之一😌 所以我地叫左嗰豐盛版本😜
除咗有牛筋、牛肉、牛丸等 仲有貢丸同埋花枝丸🤪
食落去彈牙😙 咬落去有肉汁 湯底味濃郁😛
台灣滷水拼盤 $49
有豆腐、滷蛋、牛肉、萬巒豬腳同埋雞翅五款~
拼盤種類豐富 但係就咁食 食落去偏鹹左啲🤭
食落偏重口味 豬腳食落去彈牙❤️
炸物拼盤 $49
有香腸、鹹酥雞、蝦卷、丸子、甘梅薯角五款~
香腸食落偏肥 但咬落外面脆皮好味😙
蜂蜜檸檬山粉圓 $24 (跟餐加$12)
小編叫左走冰走甜 杯飲品有好多奇亞籽粒
綜合食評📝