2018-03-19 511 views
話說一個悶爆既星期六,原本諗住喺屋企煲埋未睇晒既劇。臨時被朋友叫出去,要幫佢檢視吓佢黎緊日本半個月之旅既行程。咁啱九龍灣新開咗ZOFF,想去睇吓有無合適既眼鏡,大家就約咗喺九龍灣見面。睇晒眼鏡就想搵個地方坐低食嘢同傾行程,㨂咗喺吉豚屋。我哋兩個一人叫咗一個豚肉壽喜燒鍋烏東。最衰我無影個MENU,唔係可以比你哋睇返佢個壽喜燒鍋有幾咁圖文相符。一半既火鍋面比豚肉覆蓋咗,下面就填滿晒芽菜同椰菜,本身我係一個怕食芽菜既人,我真係被佢芽菜既數量嚇親。我怕食煮唔熟芽菜嗰陣草青同生生哋既味,所以我KEEP住煮佢耐啲先食。出奇地芽菜勁好味,條條都肥嘟嘟好飽滿。豚肉份量好夠,再加上碗烏東,我飽到晚飯都唔係幾食得落。阿里山烏龍菊花茶-朋友有啲唔舒服,所以㨂咗呢杯清清哋,一大包茶葉同菊花,真係健康之選話梅柑桔咸檸蜜-分開上既話梅粒同柑桔咸檸蜜,等你可以整開啲話梅肉自己放入杯入面。自從我心愛既吉野家轉咗另一款烏東,我再無平價壽喜燒一人一鍋既心水。宜家吉豚屋已經成為咗我新既心水啦❤️

豚肉份量好夠,再加上碗烏東,我飽到晚飯都唔係幾食得落。

2018-03-10