2021-01-25 100 views
收工唔想煮,平平地買個外賣返去食就算。見過同事叫呢間外賣,諗住試下。上到去,果然好多外送員拎外賣。落完order等緊時,聽到廚房炒野聲,聽落感覺唔錯。叫左醬爆雞丁同黑椒炒牛柳,套裝包白飯同野飲,埋單都係100蚊左右。醬爆雞丁 $54顏色幾吸引,醬汁甜甜地,好送飯,如果辣辣地仲惹味,可惜屋企人唔食辣。雞粒size唔會碎濕濕。黑椒炒牛柳$60呢個惹味啲,黑椒汁微辣,同樣帶甜,夾埋料頭,青椒、洋蔥個d,送飯好正啊!牛肉份量比想像中多,都唔係用粉拿到淋曬個種。白飯正常,跟埋野飲,輕鬆解決一餐。可能我叫嘅野都多汁,無咁試到鑊氣,下次想試下其他,蒸蛋都聽到有唔少人叫。

醬爆雞丁 $54

黑椒炒牛柳$60