2021-07-26 57 views
🍽肉肉強食最近發現原來長沙灣呢度有一間超平價嘅平民扒房,平均唔使$100就有成塊鐵板扒,而且環境唔迫仲幾舒適,食肉獸千祈唔可以錯過!🤍紐西蘭西冷牛扒($88)(跟餐+$22)呢塊西冷牛扒可以選擇五成熟或者七成熟,因為係鐵板上嘅關係,有機會會比預期中熟,所以我都係揀咗五成~雖然出到嚟真係偏熟咗少少,但係未至於覺得靭,當然由於佢嘅價錢太吸引嘅關係,所以我對佢嘅要求都唔算太高!🤍比目魚扒($98)(跟餐+$22)呢塊比目魚扒好大塊,仲大過塊鐵板,性價比極高!而且佢本身已經煎到有啲金黃色,食落啱啱好。比目魚扒一樣可以揀黑椒/蒜蓉/洋蔥汁,我哋揀咗黑椒汁,感覺唔係話十分之夾,下次再試嘅話應該會揀另外嗰兩個汁🤍吉列豬柳($20)呢個用鐵板上嘅吉列豬柳,足足有3塊咁多,而佢嘅價錢只係$20!!!上菜嘅時候見到有鐵板,我哋仲以為係鐵板餐上錯咗,點知原來佢就係$20既豬柳!佢同其他鐵板餐一樣可以揀黑椒蒜蓉洋蔥汁,亦都有少量蔬菜伴碟。雖然佢嘅價錢好平,但係味道亦都唔錯,絕對唔輸蝕塊牛扒同比目魚!💰人均消費:約$120📍長沙灣東京街31號一樓
🍽肉肉強食

🤍紐西蘭西冷牛扒($88)(跟餐+$22)

🤍比目魚扒($98)(跟餐+$22)

🤍吉列豬柳($20)

💰人均消費:約$120

📍長沙灣東京街31號一樓