2019-11-21 55 views
原來紅螞蟻集團旗下有一間抵食到爆登嘅東南亞菜,昨日做嘢做耐左,三點幾先同朋友去食飯,但仍然見到薈亞廚房好多人食,一睇個Menu發現價錢真係好抵食,於是就同朋友入去品嚐一下。佢哋無論午餐或是下午茶餐都好平好抵食,幾十蚊就食到,包埋嘢飲。我哋叫咗個二人下午茶餐, 加一個廚師推介餐,三個人食都好夠飽啊!二人下午茶餐好豐富,首先小食係揀咗泰式春卷併沙嗲雞肉串,泰式春卷味道唔錯,上枱仲熱辣辣好香脆,沙嗲雞肉串燒得好香,沙嗲醬又夠多,啖啖肉。主菜叫咗番茄肉碎蟹肉湯金邊粉,一上枱大大碗,絕對夠兩個人share,蕃茄湯香濃, 肉碎都多,清清地幾好味。個餐包兩杯龍眼冰,味道甜甜地,裏面有好多龍眼肉架!最後個甜品先正,我完全冇諗過涼粉雪糕杯可以咁大杯,涼粉份量多,椰子雪糕又大大球,中間仲有雜果添!廚師推介餐就叫咗雞絲素翅羹撈飯,加河內烤雞肉,雞絲素翅羹就好似碗仔翅,大大碗裏面再加成碗,撈埋一齊食都幾好食。河內烤雞好滑,有3塊雞扒咁大嘅肉,而且炭燒味十足,我覺得好好食呀!叫咗杯凍奶茶,味道都唔錯,跟餐叫仲有半價添!