2024-01-27
紅磡開咗呢間尋福館係食福建菜的,內籠有三張枱,地方細細但幾光猛,乾淨企理👌🏻全家福牛麵($78)有齊牛肉羹、牛展、牛丸、牛筋同牛肚,好豐富, 所以我嗌咗菜底。 牛肉羹有牛味,好實淨;牛展滷得好淋,牛丸ok彈牙😋個人冇咁鍾意牛筋嘅質地,會有啲邊位較爽,整體會淋啲,同埋食唔慣牛肚嘅內臟味。但so far係Okay的, 而且湯底有淡淡嘅藥材味,飲落唔油膩幾舒服。招牌沙茶麵 (少少辣)($68) 👍🏻👍🏻好抵食,推介。呢個價錢有晒魷魚、蝦球、螺片、豆卜同滷蛋,而且每款都唔Hea😍!! 三款海鮮竟然都食到好爽彈嘅口感👍🏻好鮮。豆卜索曬 沙茶醬嘅香味,叫咗烏冬都幾掛汁。鍾意佢加炸蒜片令個湯再香口啲😍連滷蛋都滷得好入味,成碗都好滿意香脆五香卷($25 )由腐皮、豬肉、馬蹄組成,香口之餘保留到肉汁,馬蹄粒增加爽脆感😇果然係招牌問落知道香脆拳頭母原來即係拳頭size嘅豬肉丸,所以改做嗌香脆墨魚丸($20)配埋附上嘅辣醬更加惹味 😋最後加($12)變套餐,有罐無糖可樂同蠔油生菜,都幾抵玩。埋單兩個人二百鬆啲,食得滋味😆會再幫襯啊!
全家福牛麵($78)
招牌沙茶麵 (少少辣)($68)
香脆五香卷($25 )
最後加($12)變套餐,有罐無糖可樂同蠔油生菜,都幾抵玩。
埋單兩個人二百鬆啲,食得滋味😆會再幫襯啊!