2023-05-03 43 views
🧑🏻‍🍳今日嘅下午茶,嚟到呢間cafe,主打平價高質路線,因為,每個餐都唔過$100,價錢親民,而文青簡約風嘅裝修,加上店舖燈光同日光嘅點綴,好適合過嚟打卡影相,或者喺繁華鬧市嘅街道停下來,飲杯咖啡休息放鬆下,都係一個唔錯嘅選擇—————————————————————🍴 芒果 | 芝士蛋糕 | 伴牛角窩夫 | 配乳酪雪糕 ($58) 十分豐富嘅tea set價錢非常親民,份量都唔少,特別要表揚牛角窩夫,外皮酥脆,香濃嘅牛油同奶香味,加上軟嫩有層次感嘅麵包,體現到被壓縮後嘅牛角包,比起普通牛角包更加有層次感,忍唔住一啖接一啖咁食,另外乳酪雪糕嘅酸味令到整個甜品唔會感覺好膩,酸酸甜甜好開胃🥐😋 美味指數: 9.5/10—————————————————————🍴 雜草莓 | 泡芙 | 窩夫 | 配乳酪雪糕同樣都有酸酸甜甜嘅乳酪雪糕,而泡芙入面嘅餡係香草味,口感似食緊好creamy嘅雪糕 ,另外窩夫比較普通,質地比較淋,牛角窩夫好食好多!🧇😋 美味指數: 6.5/10—————————————————————🍴 香蒜蜆肉意粉餐牌定時定候都會轉新野,所以每次去都有機會有新鮮感!今次試咗新岀嘅
😋 美味指數: 9.5/10

🍴 雜草莓 | 泡芙 | 窩夫 | 配乳酪雪糕
😋 美味指數: 6.5/10

🍴 香蒜蜆肉意粉
餐牌定時定候都會轉新野,所以每次去都有機會有新鮮感!今次試咗新岀嘅香蒜蜆肉意粉,蒜香味濃,再帶有少少香辣味,辣味令整個意粉味道升華,好惹味,食唔到辣嘅人都食到,而蜆肉嘅份量好多,性價比高🍝
😋 美味指數: 9/10

—————————————————————
🍴 玫瑰咖啡 ($32)
玫瑰咖啡係融合咖啡同花香嘅飲品,外觀非常漂亮,奶泡上面加啲玫瑰花瓣,好適合打卡,而口感順滑,花香味令咖啡嘅苦味減淡,平時唔飲咖啡嘅人都啱飲☕️
😋 美味指數: 8/10

—————————————————————
🍴 斑斕龍眼冰 ($36)
係一款好清新嘅飲品,感覺似泰式/越式餐廳嘅飲品,亦都消暑解渴,飲品中還加入了一些龍眼果肉,讓整個飲品更加有口感,飲品帶有一種淡淡嘅清甜味,平時行街經過都可以入去嗌返杯🍹
😋 美味指數: 7/10
2023-05-01
$60 (Tea)