2020-11-04
門面裝修得好似居酒屋,室內放左好多酒樽,充滿日式風味。不過食物質素就麻麻啦,始終主打街坊生意,價錢平已經係吸引客人既一大賣點。價錢平,自然食物唔會太好食。今日黎試午市,叫左個安格斯牛肉火鍋,同大大粒雜錦魚生飯。先介紹我既魚生飯。大大粒刺身真係無呃人😂三文魚同希靈魚切到一大粒骰仔咁,吞拿魚仲未切斷成大塊上添。不過,櫻花魷魚,芥末八爪魚同北寄貝沙律係咩玩法?😂😂😂真係未見過魚生飯會用呢類軍艦型款式既刺身🤔如果大家本身鍾意食呢3款既野,對你地黎講送飯就一流啦。不過我會覺得格格不入☹️魚生套餐揀左紫薯餅,2款小型的紫薯餅,旁邊仲有沙律醬配搭。就咁食已經夠甜,冇乜必要點沙律醬呀😉講到牛肉火鍋,份量多到成座山咁😆好多塊牛肉鋪滿鍋面,下面有粉絲,娃娃菜,羽衣甘藍,豆腐同菇類🍄🥬用左壽喜燒湯底,煮出黎甜味十足🥰話就話係1人份,不過女孩子未必食得曬啦。小食揀左2款手卷
小食揀左2款手卷