5 day(s) ago
《好食》位於荃灣路德圍,平時大家可能淨係會嚟呢邊食宵夜,冇留意到轉角位嘅呢間米線!佢前排新裝修咗,都叫做明亮乾淨舒服。而家係手機落單,一打開佢有啲配好嘅餐俾你揀,但係建議大家碌落啲,選擇自選米線去自由搭配,餸一定要嘗試佢招牌嘅好時雞。佢有芝麻等配料,令到成個湯底更加香!原味雞湯或者麻辣味會係最推介,佢嘅麻辣會偏辣,唔食得辣嘅人要小心。至於蕃茄蛋湯,覺得相比起其他兩種湯底較為一般,蕃茄同蛋嘅味唔突出,成碗嘢冇咩味。不過要留意佢同其他米線餐廳一樣,你嗌得越多餸,每個餸相應嘅份量就會少咗。小食嘅話推薦大家嗌呢一個炸豬扒,炸得很酥脆,食落去又唔會覺得好油膩,豬扒幾嫩滑,會令人想encore嘅感覺!整體嚟講,以呢個價錢CP值好高,值得一試!小食嘅話推薦大家嗌呢一個炸豬扒,炸得很酥脆,食落去又唔會覺得好油膩,豬扒幾嫩滑,會令人想encore嘅感覺!