2019-12-21 615 views
聖誕節又到,公司又搵場地搞聖誕派對,觀塘就最多party room,今天就去睇場。觀塘除了租借場地多,還有食肆都很多,經過中海日升中心,就諗起之前去過一間食素嘅食肆就在這裏,就不如上去食個飯。不過上到去先知道,原來已經變咗另一間素食店,轉左食素食嘅自助餐,不過既然嚟到照入去食。$108一位,以這個價錢來說,食物都算多,我最鍾意嘅小食就係蝦多士,我食嘅時候都仲係好香脆可口,所以都食了幾件。有蕃茄炒蛋、三色蒸水蛋,我屋企都成日食。仲有沙律菜,啲菜都新鮮,不過如果菜的選擇可以多少少就更好。食到一半,本來以為冇新菜再出,但突然間見到有煎堆仔,細細粒都幾好食。還有比較懷舊的甜品,生果,樣樣都有些。我反而幾欣賞飲品,因為有我最愛的紅棗桂圓茶,還有羅漢果茶、檸檬薄荷葉水、蘋果醋。

Type of Meal
Dinner