2020-10-26 224 views
📍#鉄火堂📍#Tekka 🇭🇰香港旺角登打士街36號恆威商業中心地下1-2號舖🇭🇰Shop 1-2, G/F., Hanway Commercial Centre, 36 Dundas Street, Mong Kok, HK🌐旺角 🌐尖沙咀#MFJ旺角 #MFJ日本菜#MFJ_Mongkok #JapaneseFood人均消費: HKD77味道: 👅👅賣相: 👀👀👀👀價格: 💰💰💰💰環境: 🌹🌹🌹服務: 👨🏻👨🏻👨🏻性價比: ⭐️⭐️回頭率: 位於旺角一間好細嘅日本餐廳,主打自選魚生丼,仲有好多丼同壽司選擇今次揀咗自選魚生丼,4款$59,5款$69,可以加錢追加,試下係咪性價比高先🙈👎🏻自選5款魚生丼🍱$69選擇都有40款揀,另外有啲可以加錢追加丼的飯都可以揀白飯,壽司飯,或者加錢揀薑味飯,冬菇飯等等我揀咗5款加壽司飯:🔴藍鰭吞拿魚X2🟠劍魚腩X2🟡鰻魚X2🟢赤蝦X2🔵三文魚籽成個丼飯都好靚,份量唔算大碗,但一落真係麻麻😅吞拿魚口感麻麻,又未到霉,但唔新鮮劍魚腩算可以,魚身軟帶少少脂肪,算可以鰻魚叫係最好味,魚身厚好燒得惹味赤蝦係鯹㗎,好似放咗係室温好耐咁,鯹到好難入口🤮三文魚籽都係鯹,
📍#鉄火堂

性價比: ⭐️⭐️
回頭率:

👎🏻自選5款魚生丼🍱$69
選擇都有40款揀,另外有啲可以加錢追加
丼的飯都可以揀白飯,壽司飯,或者加錢揀薑味飯,冬菇飯等等
我揀咗5款加壽司飯:
🔴藍鰭吞拿魚X2
🟠劍魚腩X2
🟡鰻魚X2
🟢赤蝦X2
🔵三文魚籽
成個丼飯都好靚,份量唔算大碗,但一落真係麻麻😅
吞拿魚口感麻麻,又未到霉,但唔新鮮
劍魚腩算可以,魚身軟帶少少脂肪,算可以
鰻魚叫係最好味,魚身厚好燒得惹味
赤蝦係鯹㗎,好似放咗係室温好耐咁,鯹到好難入口🤮
三文魚籽都係鯹,諗住連飯食都唔得🤦🏻‍♀️
壽司飯係偏酸,有啲仲痴到一Pat Pat
完全食唔落😓
自選5款魚生丼

自選5款魚生丼

平係平,但都期待可以有少許水平,我真係本住唔可以浪費食物嘅心態食落去
希望佢其他嘢會好食好多🙈

#sashimi #japanesedon #don
#sashimidon

#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #foodie #hkfoodie #fooddiary #foodblog #hkfoodblog #tastyfood #foodphotography #相機食先 #食好西 #吃貨 #香港美食指南 #香港美食
2020-10-25
$69 (Lunch)