2022-12-16 184 views
♧ 𝙲𝚊𝚏𝚎 𝚆𝚎𝚕𝚕𝚌𝚘𝚖𝚎 𝚡 𝙱𝙱𝚀 𝙿𝚕𝚊𝚌𝚎平時都好少去到九龍灣EMAX呢邊,今日難得嚟到就一於發掘吓呢度有咩好嘢食。我哋行行吓上到嚟4樓,開頭見到全部都係傢俬舖,點知行行吓竟然見到有間佈置得幾靚嘅餐廳,見到佢嘅晚餐餐牌價錢唔貴好親民,所以就決定咗要食🤭♥︎𝙰𝚙𝚙𝚎𝚝𝚒𝚣𝚎𝚛先講頭盤,跟餐每份會有一個沙律、一片蒜蓉包同埋餐湯。個人就覺得沙律好有驚喜!本身會以為又係一對綠色菜擺埋一齊(因為我唔鍾意食沙律),最後見到係薯仔沙律好開心!佢係一份薯蓉中間夾雜左啲細細粒嘅薯粒,令到佢嘅味道豐富之餘有層次♥︎ BBQ豬仔髀配薯菜($92)呢個價錢食到三隻豬仔髀,仲有大半碟薯條同埋翠玉瓜粒,覺得好滿足😜佢嘅豬仔髀夠晒入味,而且份量都算充足,值得一提嘅係佢個醬汁令到成個餐大大加分!♥︎香草烤羊架配薯菜($125)呢份羊架食落一啲都唔覺得酥,有啲香草調下味感覺更好!佢一樣係價錢唔算貴,性價比極高!🥰♥︎玫瑰蛋糕跟餐嘅甜品係餐廳自家製嘅玫瑰蛋糕,輕輕一啖已經有好香濃嘅玫瑰香味,而且無論係蛋糕本身定係側邊嘅忌廉都充斥着呢浸香味,鍾意玫瑰味嘅人真係唔可以錯過😉@cafe_wellcome.bbq_place
♧ 𝙲𝚊𝚏𝚎 𝚆𝚎𝚕𝚕𝚌𝚘𝚖𝚎 𝚡 𝙱𝙱𝚀 𝙿𝚕𝚊𝚌𝚎

♥︎𝙰𝚙𝚙𝚎𝚝𝚒𝚣𝚎𝚛

♥︎ BBQ豬仔髀配薯菜($92)

♥︎香草烤羊架配薯菜($125)

♥︎玫瑰蛋糕

@cafe_wellcome.bbq_place
📍九龍灣展貿徑1號九龍灣國際展貿中心4樓21、23、25號鋪
💰人均消費:約$120