2022-04-25
🚦和食快餐(荃灣)嗰日同屋企人去荃昌中心食飯🍽意外搵到一間好似學生飯堂…?好平!係好典型嘅港式和食!果然名副其實係和食快餐!🐓咖喱雜菜雞扒飯🐓$466.5/10【普通啲】比較似日式咖喱,係偏甜嘅🍬啱晒怕辣嘅朋友🤤雜菜都幾多,不過冇乜調味,草味都幾重🌱雞扒算大塊,食落都唔錯,不過個皮就唔脆🐂咖喱牛肉飯🐂$377/10【牛太老】牛肉嘅份量比較少,而且煮得比較鞋因為煮得好熟,所以冇乜肥牛嘅感覺加上冇乜牛汁所以食落個牛味唔重份量都足夠,都幾夠飽🥚滑蛋雞肉飯$37🥚(+紫菜$2)7/10【平價之選】滑蛋比較似平時屋企嘅炒蛋🍳已經熟晒,唔係親子丼嗰種滑蛋😳雞肉有雞味、唔鞋,份量都幾多👍加埋紫菜絲一齊食好味好多如果唔係個味可能比較淡🤔整體7/101️⃣價錢上真係好平,應該好似學生飯堂咁,質素同價錢相符🫢而且嗌比較平嘅餐再自己加配組合成唔同嘅配搭,好似仲平🙌2️⃣其實成件事好似將所有嘅材料疊埋一齊,車仔麵啲friend(?)絕對唔係超正宗日式嘅感覺,比較似平時街坊茶記嗰種!但真係幾抵食🤣3️⃣不過環境真係比較污糟,地下同埋枱都有少少癡粒粒😣坐落個感覺唔係好舒服🥸4️⃣成個環境的確好似平時香港茶餐廳咁,店員們都好友善,
嗰日同屋企人去荃昌中心食飯🍽
意外搵到一間好似學生飯堂…?好平!
係好典型嘅港式和食!果然名副其實係和食快餐!
🐓咖喱雜菜雞扒飯🐓$46
6.5/10
【普通啲】
比較似日式咖喱,係偏甜嘅🍬
啱晒怕辣嘅朋友🤤
雜菜都幾多,不過冇乜調味,草味都幾重🌱
雞扒算大塊,食落都唔錯,不過個皮就唔脆
🐂咖喱牛肉飯🐂$37
7/10
【牛太老】
牛肉嘅份量比較少,而且煮得比較鞋
因為煮得好熟,所以冇乜肥牛嘅感覺
加上冇乜牛汁所以食落個牛味唔重
份量都足夠,都幾夠飽
🥚滑蛋雞肉飯$37🥚(+紫菜$2)
7/10
【平價之選】
滑蛋比較似平時屋企嘅炒蛋🍳
已經熟晒,唔係親子丼嗰種滑蛋😳
雞肉有雞味、唔鞋,份量都幾多👍
加埋紫菜絲一齊食好味好多
如果唔係個味可能比較淡🤔
整體7/10
4️⃣成個環境的確好似平時香港茶餐廳咁,店員們都好友善,上餐都好快🫶
🔖如果鍾意我嘅分享就follow我啦💌