2024-01-17 48 views
今日約咗個朋友去尖沙咀lunch,個朋友出名嘴刁,所以我帶咗佢去尖沙咀iSQUARE嘅星怡 Sing La 食新加坡菜😆。餐廳地方闊落,枱與枱之間充滿空間感🤗,樓底高又有窗邊位🪟,感覺舒服自在🥰。Menu📔選擇都幾豐富,而且價錢合理,今次由朋友發辦,反正只要係新加坡菜Duck哥🦆全部都啱食😍。新加坡麥皮蝦 $180虎蝦🦐夠哂大隻,而且爽口彈牙🥰,加上麥皮嘅香味,十分惹味可口😍。新加坡魚皮喇沙 $68喇沙🍜湯底香濃,味道微辣🌶帶椰香🥥味,配料有豆卜、流心蛋🥚魚蛋同埋魚肉🐟,魚蛋爽口彈牙,油麵爽滑有咬口🥰,掛上湯底一齊食,超正😍。娘惹蘿蔔糕 $78蘿蔔糕煎得夠香口🥰,每一啖都有焦香和鑊氣🔥,而且一啲都唔鬆散,加埋辣辣地🌶,好食到停唔到口🤤。斑斕咖央多士 $48即烤多士特別香脆😍,配上甜甜哋嘅叻央醬和厚厚嘅牛油🧈,邪惡之選😈。總括而言,餐廳地方闊落,價錢合理,食物水準出色,值得回頭再試。

新加坡麥皮蝦 $180

新加坡魚皮喇沙 $68