2018-09-21
返工難得星期五lunch hour出去試食下新野,出面又多人又熱就決定買返公司食~唔知食咩好的時候,同事講起太古城Apita 超市入面開左間新的日式便當,價錢合理而且款式多,咁二話不說當然去試下啦!見到個menu 有好多款,主菜主要有牛,雞同埋魚選。 最後我買左個平的明太子便當 ($42),白飯上面有一大堆的明太子,份量好夠可以配曬成份白飯,重有一塊紫菜係面!另外配菜亦多,有薯仔沙拉、炸雞、炸蟹柳、炸獅子狗、日式蛋卷同煙肉腸仔卷!成個便當份量岩岩好,夠曬飽,而且驚喜位係個便當拎到返公司(around 15 分鐘路程) d配菜返到去都重係熱的另外同事叫左個安格斯牛扒便當($72),個樣好似係日本坐鐡路果時的鐡路便當! 下次再買都要試試先~
明太子便當