2021-10-11 282 views
泰洋星係元朗臭河、近舊B仔隔雜,有樓下、樓上位置,夜晚仲可以開枱坐喺餐廳門口出面,樓上位要行條勁斜嘅樓梯上去。環境普通,唔算坐得好舒服,多人食會有小小逼。🌴泰式炒金邊粉 $55★★★☆☆味道正常,酸酸甜甜咁,冇太大驚喜,就係普通Pad Thai。食落覺得唔夠鑊氣,比平時出面食嘅再濕左啲。🌴例牌海南雞 $65★★★☆☆份量都多,海南雞肉質食落係滑身,但唔太重雞味。個人認為啲雞偏肥,雞皮未做到帶小小爽脆嘅口感,同埋皮下太多脂肪,肉嘅比例較小相比之下,但個酸辣汁係好食,夠哂開胃用,黎撈飯點雞一流。🌴蒜蓉包(六件) $28★★★☆☆薄薄地一片片,脆既但因為唔係厚身食落冇咩口感,正係食到蒜蓉味,冇牛油香,唔係唔好食但就普通左D。🌴炒肉碎生菜包 $68★★★★☆味道唔錯,少少辣,食落重香菜、洋蔥味道,包埋生菜食好唔錯!肉碎份量多,肉碎偏向大粒小小,有咬口。🌴冬陰公明爐魚烏頭 $148★★☆☆☆雖然冬陰公湯底,但滾起左之後條魚都係唔太入味,條魚係新鮮嘅但就冇醃,冇咩味道,單調左D。有埋D菇、椰菜、蕃茄仔配料,同我預期中嘅味道有出入。🌟總括:野食中規中矩,冇話特別好味同唔好味,但勝在價錢真係唔貴,都抵
泰式炒金邊粉

★★★★☆
冬陰公明爐魚烏頭
🌴冬陰公明爐魚烏頭 $148
★★☆☆☆

🌟總括:野食中規中矩,冇話特別好味同唔好味,但勝在價錢真係唔貴,都抵食,住附近間中去食下都OK,但平時經過都會被佢陣串燒味吸引到,下次一定要試試。
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
炒肉碎生菜包