2021-03-25
街口一間小店,裝修平平無奇甚至可以話係無點特別裝修過,但見到個個𡃁仔學生妹都揸住杯,大人放工又買返杯,亦有不少中年師奶呀叔都買大排長龍,湊近一看竟然不是甚麼台灣過江龍,而是本地鮮榨椰汁😳老實講門面張椰子特飲相嘅五顏六色珍珠topping有啲驚嚇,但個個都係叫特飲,有雞蛋布丁芋圓珍珠爆珠椰果😳我淆底所以淨係品嚐原味椰子汁😳同時因為太多人幫襯又得老闆一個所以需時等候,途中見十個當中有十個都係叫特飲加配料,仲要個個都叫「strawberry stars、mango stars、要多oreo、多椰絲」,企左十分鐘聽到已經識背,同時好疑惑點解個個都甘叫係咪好好飲😳應該明顯睇得出我吾係依區粉嶺友😳最後飲落味道好飲嘅,大家幫襯千祈唔好俾舖面相嚇蛭!👓鮮榨椰子汁 大杯 $20椰子味其實唔算特別重,如果同椰汁大王比當然大王較好飲因為夠重奶味偏香甜有椰子味,但會feel到係肥啲邪惡啲,而依間主要偏清新清甜。冇乜鬼少甜選擇,但甜度剛好唔會太甜,好明顯真係天然嘅味道,甜味來自椰子嘅鮮甜,完全唔係糖精或死甜味。物盡其用完全純天然,因為椰絲來自椰子肉碎,親眼望住老闆係 機 壓揸椰絲。評分:7/19
👓鮮榨椰子汁 大杯 $20
評分:7/19