2013-08-07 961 views
本身已經忘記食過呢間野,諗住穩另一間打食譜無意中望到呢間,個幾月之前食,襯仲記得咩味就lala聲打食評!肥比男友之前食過呢間,所以特燈帶我黎食!望望個餐牌,d野都算貴wow~5捨得既肥比叫左個平d既dinner~百幾$,男友就叫左300左右既餐,其實多左百幾除左簡既野食好似正d同多左2隻蠔!百幾果個餐就5包2隻蠔!本身男友套餐有2隻蠔,另外店員幫我地簡個晚最新鮮既一種蠔x6隻~d蠔5算勁新鮮,能說有海水味,5甜!5記得左食咩品種法國蠔!我以後都係5好成日聽店員既提議!~5啱口味,不過d蠔個d醬5錯!餐湯加包~包5算最好!5夠熱偏硬~表面d好似係櫻粟子,跌到成枱都係,跌到多到好似倒左匙砂糖落枱甘,好影響我食慾!d湯就平平實實,好似我自己㷛甘!味道夠5會太淡味男友既係牛~食到好炭燒既味~但太過火,無左牛味,男友5多like~我自己食左都覺太炭了吧,我食5到牛味lol!仲有d店員比把5利既刀我地,我男友覺得好難切叫店員,距地先比把切肉刀我地!而我就係”羊扒“~你無睇錯但我食錯,我上左台見到係羊架黎既!我不斷說服自己羊架都係扒既一種,之後就開動切,不過我個把都5係切肉刀~d店員都5醒水既!問你

肥比男友之前食過呢間,所以特燈帶我黎食!
望望個餐牌,d野都算貴wow~

d蠔5算勁新鮮,能說有海水味,5甜
而我就係”羊扒“~你無睇錯但我食錯,我上左台見到係羊架黎既!我不斷說服自己羊架都係扒既一種,之後就開動切,不過我個把都5係切肉刀~d店員都5醒水既!問你你就淨比一把~我個碟都係肉黎架!大佬你d羊甘有口感!叫我點用把普通刀切呀?男友只好幫我切一切,我食落口,萬般不解。。。點解!點解牛無咩牛味,羊無咩羊味!!我食梗咩?!連我是但買既羊扒都好食過距!
我好5開心甘食左2件細細件既羊架,所有配菜都食曬,因為肥比食5飽。。。一半都5飽。。。

d伴碟,碟碟一樣,樣子一樣好過無,薯蓉又係即沖~
成餐飯d野食都係微暖同凍!而且我真係5飽!羊架去完骨,一個手心既肉都無。。。
當時有9成客!見好多都黎食生蠔~餐加38$就加杯白酒! 位置坐位5大,冷氣夠,氣氛還好!
2013-05-04