2019-12-25
2019過得一啲都唔易,終於黎到年尾平安夜,真係要食返餐好嘅,等自己開心啲。依啲大節日,當然一早book咗位七點準時黎到,冇叫到Christmas menu, 各自叫左4 course,估唔到一食就食咗三個鐘。每道菜上菜之前都會有人講解點煮,有咩配料,咁樣幾好起碼食完都知道自己食緊啲咩首先嚟咗暖笠笠嘅餐包,前菜都幾好食,又新鮮爽口的scampi,另一款叫左八爪魚紅蝦意粉好好食,手造的意粉,醬汁味道濃郁,好香嘅蝦膏味值得一提嘅係白松露意粉,加咗$680要白松露,有專人係你隔離即場刨白松露俾你,一打開個罐白松露,成間餐廳都充滿着白松露嘅香味三款白松露撈埋一齊,份量係多到一啲都唔手軟,加埋芝士,成碟意粉味道都好濃肉類就比較重味,鹿肉同埋牛都煮得好淋可能因為平安夜,人好多,上菜有啲慢。終於到甜品,朱古力梳乎厘配hazelnut gelato, 味道都算有香濃嘅朱古力味,不過對我來講都係甜左少少。另一款甜品係Napier’s by Mont Blanc , 擺得靚,食得出有栗子蓉最後四道餸食咗三個幾鐘,雖然都坐到有啲攰,不過同鍾意既人一齊食飯就點都快樂啦
首先嚟咗暖笠笠嘅餐包,
紅蝦意粉好好食,手造的意粉,醬汁味道濃郁,好香嘅蝦膏味
肉類就比較重味,鹿肉同埋牛都煮得好淋